Nem végtelen történet

“Véleményem szerint mind úgy látjuk az életünket,mint valami elbeszélést, és hiszem, hogy a pszichológusok meg a szociológusok meg a történészek meg a többiek hasznát látnák, ha ezt tudomásul vennék.

Ha valaki átéli a szokásos hatvan évet vagy többet, minden esély megvan rá, hogy az élete, mint formás elbeszélés, véget ért, és mindaz amit még meg kell élnie, csak utóhang. Az életnek nincs vége, a történetnek igen…Ugyanez vonatkozhat országokra is.

Országok is tekinthetik magukat megannyi történetnek és a történet véget ér, de az élet megy tovább…Valószínűleg rossz, hogy annyian igyekeznek jó történetet kerekíteni az életükből…És valószínűleg még annál is rosszabb, ha országok igyekeznek történetek szereplőivé válni. Talán ezt kellene az Egyesült Nemzeteknek meg mindenféle parlamentnek, kicsinek és nagynak is a bejárata fölé vésni: A TÖRTÉNETEDET HAGYD ODAKINT.” (Vonnegut: Mesterlövész)

Magyarország története Trianonnal véget ért. Szerintem. Az élet megy tovább, “és hiszem, hogy a pszichológusok meg a szociológusok meg a történészek meg a többiek hasznát látnák, ha ezt tudomásul vennék.”

Ideje volna új történetbe kezdeni.

One Response to Nem végtelen történet

  1. Laya szerint:

    Naugye, hogy ugye…vagy mégse unknw

    “Mindent összevetve az 1930-as évek második felére Párizs és London belátta, hogy a trianoni végzés elhibázott volt, szolid korrekcióról érdemes lehet beszélni. Az első bécsi döntést, a Felvidék déli, csaknem 12 ezer négyzetkilométernyi, 84 százalékban magyarok lakta déli sávjának visszacsatolására a nyugati nagyhatalmak is áldásukat adták.”

    https://24.hu/tudomany/2019/06/23/trianon-revizio-erdely-felvidek-karpatalja/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük