Nem végtelen történet

“Véleményem szerint mind úgy látjuk az életünket,mint valami elbeszélést, és hiszem, hogy a pszichológusok meg a szociológusok meg a történészek meg a többiek hasznát látnák, ha ezt tudomásul vennék.

Ha valaki átéli a szokásos hatvan évet vagy többet, minden esély megvan rá, hogy az élete, mint formás elbeszélés, véget ért, és mindaz amit még meg kell élnie, csak utóhang. Az életnek nincs vége, a történetnek igen…Ugyanez vonatkozhat országokra is.

Országok is tekinthetik magukat megannyi történetnek és a történet véget ér, de az élet megy tovább…Valószínűleg rossz, hogy annyian igyekeznek jó történetet kerekíteni az életükből…És valószínűleg még annál is rosszabb, ha országok igyekeznek történetek szereplőivé válni. Talán ezt kellene az Egyesült Nemzeteknek meg mindenféle parlamentnek, kicsinek és nagynak is a bejárata fölé vésni: A TÖRTÉNETEDET HAGYD ODAKINT.” (Vonnegut: Mesterlövész)

Magyarország története Trianonnal véget ért. Szerintem. Az élet megy tovább, “és hiszem, hogy a pszichológusok meg a szociológusok meg a történészek meg a többiek hasznát látnák, ha ezt tudomásul vennék.”

Ideje volna új történetbe kezdeni.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress and Bootstrap4