Henderő

A NATO-ban egyedül Magyarország és az Egyesült Államok tudja teljesíteni az összes képességcélt, egy teljesítménymutatónkban (* pedig elsők vagyunk a szövetségen belül – mondta (…) Hende Csaba honvédelmi miniszter, aki szerint a honvédség kevesebb pénzből jobban teljesít(…)

“Pilóta nélküli repülőgépeink civil feladatok ellátására is alkalmasak, eltűnt személyek keresésére, vad-, vagy halállomány számbavételére, árvízi helyzet megfigyelésére, gáz- és villanyvezetékek ellenőrzésére”, mert a mi pilóta nélküli repülőgépünk jobban teljesít.

“A márciusi rendkívüli időjárás idején például a mi helikoptereink emelték ki a keleti országrészben kidőlt villanyoszlopokat” mert a mi helikopterünk – ha öreg is – jobban teljesít.

(* “Van egy mutatószám, amely azt mutatja, hogy a szárazföldi erőkhöz viszonyítva mekkora a telepíthető és a műveletben tartott erők aránya.” Ez az arány a mi esetünkben azt fejezi ki, hogy bár a műveleti erőink számszerűen alig teszik ki egy Gerald R. Ford-osztályú repülőgéphordozón szolgáló legénység látszámát, azonban ott nem tudják kiküldeni a konyhásokat, radarkezelőket, gépészeket, elektrikusokat, fékezőket, irányítókat, hadd ne soroljam.

Költségvetésünk “2016-tól 2023-ig minden évben a GDP 0,1 százalékával ütemesen” emelkedni fog. Ha a GDP jobban teljesít, az összeg is nő majd, ha meg nem, akkor is azt modjuk, hogy jobban teljesít, egy a sunnyogó törvényben nemzetbiztonsági okokból megnemjelölt, valamilyen bázishoz viszonyítva.

Csak vicceltem…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük