Ha már..

“A kreacionizmus amerikai iskolájának egyik ismert alakja, Dr. Joseph Mastropaolo kihívást intézett a világ tudósaihoz: 10 ezer dollárt (bő kétmillió forint) ajánlott fel annak, aki egy független bíróság előtt, cáfolhatatlan tudományos tényekkel bizonyítja az evolúció elméletének helyességét.”

Ha már itt tartunk, vagy megint, még mindig, meg újra. “Dr. Mastropaolo képviselné a másik oldalt, ő amellett érvelne, hogy nincs evolúció, és a földi élet eredetét szóról szóra pontosan leírja a bibliai teremtéstörténet.”

A kreanácistakreaciánista, francba, szóval Paolo masternek nyert ügye van, aligha merészkedik magára valamit adó tudós a vádlottak padjára. Merthogy Paolo mester egyfajta bírósági procedura keretében képzeli a dolgot. Részletek egyenlőre nem ismeretesek.

Azt, hogy ki lenne a vádlott a kihívásból eredeztetjük (Béla+én) bár ebben még vannak közöttünk viták. Megilleti-e az ártatlanság vélelme a tudósokat, ha igen miért nekik kell bizonyítékokkal szolgálni? Ha nem, akkor a bíróság függetlensége kérdőjeleződik meg.

Lesznek-e ügyvédek. És ha igen, amikor a “vád” elővezeti “hogy nincs evolúció, és a földi élet eredetét szóról szóra pontosan leírja a bibliai teremtéstörténet”, felállhat-e majd a “védő”, hogy “tiltakozom, szóbeszéd”?

Lesznek-e esküdtek, tanuk, akik fel lesznek esketve…hmm..mire ís? (Béla szerint jelentkeznünk kéne, mi bármikor megesküszünk anyánk életére, (nyugodjék békében) hogy az igazat, csakis az igazat, csak valaki minket úgy segéljen, fejenként ötezerrel…)

Ami a cáfolhahatatlan tudományos tényeket illeti, éppen az evolúció ténye a gyenge láncszem. A bibliai teremtéstörténet befejezett tény, rendíthetetlen amióta lejegyezték, bármikor is történt. És amikor a tanúk padján János bácsi elmondja hogy az “Isten csinált a markába egy gömböt, de hát az főddé vált és abból a fődből került ez a nagy főd amelyik máma van és laknak a népek rajta” a védőnek egyetlen kérdése marad: Dehát honnan tudja, hogy mindez így igaz, így történt, János bátyám?

“Aztán, hogy igaz-e vagy sem, nem tudom, de így mesélték az öregek”.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük