Nem úri muri

Bulizik az egyik szomszéd. Kerti party. Szolidan indul, ahogy ez lenni szokott. Azután a hangulat maligám fokos szögben emelkedik.

Mindenféle nóta szól, a társaság vegyes életkorú. Ennek az előbbi szögmértékéhez időt is rendelve nincs semmi jelentősége. A mindenféle nóta azt a műfajt jelenti, amit mindenféle árnyalás nélkül lakodalmas rock néven általánosít a félművelt köztudat.

A buli amolyan nagycsaládi esemény előzetes. Az egyik család alighanem műveli is szakmát, nem csak hallgatja. És jól mehet a szórakoztatóipar, legalább is az ingatlan előtt parkoló járműveket tekintve, Audi A4 a legjobb, egy Micu Pajero a legrosszabb. De most nem akartak vacakolni a technikával, playbackról megy az ereszd el hajamat. A CD-k hanghűen adják a dobgépet meg a szintetizátort, énekelni meg mindenki tud egy bizonyos deci bel fölött.

De nem azért magyar a magyar, hogy csak úgy bele-hejretyutyutyúzzon a világba mélabú nélkül. És el is érkezünk egy tétova pillanatban a kisebbségi lét gyötrő érzéséhez. Húrok zengenek fel, akkord gördül, és a szívszaggató hasonmás kiadásban interpretálva (szaggatott, elcsukló, fejhangzó) felhangzik a hazát, hátizsákot, hontalanságot és vándorlást összecsukló keserves.

Esküszöm, az A4-es fényszóróiból csurogtak a könnyek. Vagy lebrunyálta valamék.

Figyelmeztetés:Az Animals verziója férfi szemszögéből meséli a történetet, figyelmeztetve az italozás káros következményeire.

One Response to Nem úri muri

  1. Laya szerint:

    Amúgy a comcéd szellemi fejlődése mondhatni töretlen. Bár a hangerő kissé mérséklődött viszont a mondanivaló no – hámitmodjak…lírai

    https://www.flashlyrics.com/lyrics/belga/egy-ket-ha-30

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük