Mikor lesz eurónk

“Az Új egyensúly program keretében idén 350 milliárd forint, 2007-2008-ban pedig évenként további 1000-1000 milliárdot meghaladó megszorításra van szükség ahhoz, hogy Magyarország teljesíteni tudja az eurócsatlakozás feltételeit” – mondta Gyurcsány Ferenc az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén…

Mire a munkaadói szervezetek a tervezett adóemelések egyensúly javító szándékát kérdőjelezték meg. Merugye, a megszorítás az rárontás a nemzetre.

“Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni az osztalék után adót, nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak?

Én is tudok keményen kérdezni! Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen!” (HírTv 2006.06.)

Nem is gondoltam, hogy így lesz. Efelejtettem kezetcsókolni…Valahogy nem megy ez nekem…Meddig lehet ezt csinálni, azt kérditek? Én sem tudom. Ugyanis, nem élünk sem demokráciában, sem jogállamban.

“Én az alkotmányosság és a demokrácia keretein belüli megoldásokat keresem még most, amikor Magyarországon egyébként már nincsen demokrácia. Szerintem egy demokrácia nélküli többpártrendszer van ma Magyarországon.” (2007 Tv2) – mondotta az Oriási Vezér.

(Miután nem oly böszme mint az akkori miniszterelnök, nem tette hozzá, ha rajtam múlik, nem is lesz.)

“A második Orbán-kormány az érdekegyeztetés átalakítását és az OÉT megszüntetését tervező előterjesztését 2011. június 15-én tűzte az Országgyűlés napirendjére, július 30-ável pedig (az alkotmányosság és demokrácia keretein belül) megszüntette azt. \” Pofázzanak bele mindenbe!

“A magyar kormány egyensúlyvédelmi politikát folytat, mert nem fogadja el, hogy nemzetállami hatásköröket „lopakodó módon” közösségivé tegyenek az Európai Unióban.  „Magyarország nem egy új szabadságért harcol, hanem az egyensúlyt védi, a tisztázatlan közösségi–nemzetállami viszony ugyanis csak a nagyoknak jó, és kettős mércéhez vezet” – vélekedett nemrég az Oriási Vezér.

Majd akkor lesz eurónk, ha…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük