Világállam álomvilág

Mármost csak azt nem tudom, minek érdekel engem ez az egész. 

Kaptam pár nap plusz “szabadságot” két kezelés között…jut eszembe, ha van valakinek felesleges párszáz trombocitája, küldje fénypost, kezdek kifogyni belőle, mint a nadrágomból…

A világnak meg úgyis annyi…nincs már kétezer évünk se, meg van föstve az Utolsó vacsora-ban, vak is láthati.

Azután meg, amikor arról van szó, hogy emberiség, folyton csak a kétség gyötör, hogy mégis mennyi az annyi, nem pedig annyi amennyi a megmentő.

(kép:Marco)

A pszichohistória alkalmazása meg még várat magára. Nevezetesen az az elképzelés, miszerint “az emberi társadalom felépítése az atomok részecskéinek mozgásához hasonló, a nagy tömegek spontán viselkedésének eredője statisztikailag kiszámítható, az egyetlen egyediséget, kiszámíthatatlanságot maga az emberi egyén, az egyedi emberi értelem jelenti.” (bővebben: Asimov: Alapítvány trilógia)

Kizártnak tartom, hogy az emberiség mindnyájan vagyunk. Ez annak az állapotnak köszönhető, amely az emberiség egy töredékének mindent pénzben kifejező fiskális terrorjára épül. Ez a “töredék” határozza meg a “pénz, részvények, kötvények, jelzálog kölcsönök és hasonló papírfecnik értékét” – aligha a teljes emberiség “egyedi emberi értelmének” és érdekeinek figyelembe vételével. Egyfajta világhatalom.

Lehetne máskép ?? H.G.Wells utópiája egy olyan  világállamról szól, amely a “tervezésre épül, megszünteti a nacionalizmust, elősegíti a tudomány fejlődését és az egyén előremenetelét kizárólag érdemei és nem születési körülményei alapján biztosítaná. Elképzelései szerint a világállam nem a parlamentáris demokrácia elveire épül majd és az érdemi kérdésekben való döntést fenntartotta volna a megfelelő tájékozottsággal rendelkező tudósoknak, mérnököknek.”

Jól hangzik. Még a hadseregeket, vallásokat kell megszüntetni és minden a helyére kerül.

kép:Marco

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Responses to Világállam álomvilág

  1. icuka szerint:

    Ha így haladunk a demokrácia építésével,,megérkezünk a nagy nihilbe 👿

  2. Laya szerint:

    Vincent harmadik törvénye: “A Fidesz nyelvén az „emberek”, a „polgárok” és a „magyarok” gyűjtőfogalmak mindig Orbán Viktort jelentik. A „magyarok” véleménye, akarata, megsértése, sikerei, szomorúsága, örvendetes gyarapodása stb. egyedül Orbán Viktorra vonatkoznak, nem rád.”

    (https://orulunkvincent.blog.hu/2019/02/26/vincent_torvenyei_masodik_kiadas)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük