Pársorokban

Összevontam pár kicsit.

Azt mondja a jól ápolt, médiaceleb az egyik csevegős szórakoztatóban (ahol páran, hasonlóképp elégedett jólápoltakkal szórakoztatják egymást) : ” a baj nagyobb volt, mint reméltem…” – és tovább kacarásznak.

Kis baj, kis nézettség…reménykedjünk…

***

“Ha a rendszerváltás alapértéke, a szabadság (régen hallottam ezt a szót vezető politikus szájából, hacsak nem a nyári parlamenti szünet örömeinek hivatkozásaként) nem nyeri vissza helyét a társadalom értékrendjében, ha törvény helyett az állam erősödik, ha a fejlődés főiránya nem a szabadság megmaradt korlátainak lebontása, az áruk, szolgáltatások, értékek, gondolatok szabad versenyének védelme és ösztönzése lesz, akkor az út menthetetlenül visszafelé vezet. Egy hatalmi-politikai érdekeknek alárendelt, értékeit felélő, gebines kapitalizmus felé.\” (Iványi György)

***

Most derült ki, ..előző életemben családanya, ápoló lehettem.

Béla!…ezek után elvárom, hogy úgy bánj velem, ahogy egy tisztes családanya…

-Feleségül ne vegyelek ?

-Asszem leápollak…egy sodrófával…

***

“Az lehet, hogy a nyakunkon ülő helytartók feloszlattatják az önvédelmünkre létrejött Magyar Gárdát és ellehetetlenítik az Új Magyar Gárdát is.

De azt nem fogják tudni megakadályozni, hogy ha a szükség úgy hozza, alkalmas időben a magunkfajta magyar emberek kapával és kaszával kergessék el megszállóinkat és helytartóikat a tőlünk ellopott földekről, a mi nemzeti vagyonunkból, a mi hazánkból\” – fogalmazott az EP-képviselő. \” (http://www.delmagyar.hu/)

“Hé, nagyurak! Jó lesz tán szóba állni kaszás népemmel…” mondhatnám költőileg idézve, de csak egy régi kiszólásunk jut pacás agyamba. Lápaát, kászaát, ápaád fászaát…nem annyira morva(i) mint inkább jó palóc, ha már az atyafiaknál tartok.

***

…Később politizáltunk, ő megfontoltan csökönyösen, én meg fellegekben járva és ugyanolyan csökönyösen – nem barátkoztunk össze, még csak nem is melegedtünk össze, olyan idő volt ez, 1950 ősze, amikor az ember szívesen kereste mindenkiben az ellenség hangját, mint az illető ember véleményét – …” (Sarkadi I.- Kútban)

Így megy ez…forradalmak és rendszerváltások idején. „Egymillió évvel ezelőtt…az emberek cselekedeteinek irányításában a puszta vélemények ugyanakkora szerepet játszottak, mint a kézzelfogható tények..” – mondja Vonnegut a Második édenkert-ben.

Az esetleges zűrzavarokat legfeljebb az okozhatja, hogy az emberek nem tudnak különbséget tenni a kettő között. Pedig nem olyan nehéz…mondom én. A kettő az kettő, még ha másoknak más a véleményük erről.

“Nyugdíjas koromig, neked meg a tejbepapis korodig vitatkozhatnánk…” – figyelmeztetett minap az ifjúság.

***

“Orbán Viktor leírta a baloldalt.”

Akkor nekem nincs választásom. Leírom a jobboldalt. Csupa nagy betűvel, a gyengén látók kedvéért.

JOBBOLDAL

Minek mindent agyonpolitizálni!?

***

Azt mondotta Nyalóka, hogy Kim Dzsogun egy “őrült kommunista diktátor.” Hálistennek a Főnöke legalább nem kommunista.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük