Kulturális evolúció

“David Attenborough szerint az ember az első faj, amely véget vetett a természetes szelekciónak. Az evolúciót kulturális szintre tereltük.”

Mondhatta volna azt is, ennyi volt, basszátok meg, ilyen ostobán fogtok elkorcsosulni. De David úriember.

Egyébiránt, mi a Bélával régóta tudjuk ezt. Ki is nyilvánítottuk, itt-ott. No, nem szépen rendszerezve, megérlelve, összefoglalva, a mi kulturális szintünk még ovulálódik evolúdik. Bár a Béláé inkább visszafele.

A dolog akkor mehetett félre, amikor a Bankok kiverte az Olympost a Celestial Ligából. A klub nehéz anyagi helyzetbe került az őt fenntartó Deus Művek csőd közeli állapota miatt. A Deus, hogy időt nyerjen, csoportos létszámleépítést hajtott végre és elsőként Párka Sorsszövő és Fonó részlegét szüntette meg, nem utolsó sorban a sikertelen életpálya modell innováció kudarca miatt. Második lépcsőben a Taigetos Szelektív Hulladék Megsemmisítő került bezárásra.

A többit tudjuk, ma már történelem. Mondjuk, az alaptantervben szó sem esik róla, Satnyáék igyekeztek elrekkenteni és apokrifálni a fennmaradt irodalmat.

Nagy, naív gyerek ez a David. Már ami a kulturális evolúcióban való bizakodást illeti. Gondolom, nincs ideje tévét nézni. Pedig elég lenne belepillantania a magyar RTL2-be héttől tizenegyig. És napi politikáról még egy szót sem ejtettünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük