Somogyhenceg

Aza helyzet, hogy minnég megdobogtati a szívem egy-egy újabb, magyarságunkat helyére tévő kutatási fellelmény. Hátha bedőti a zegykulcsos adót.

Annál is inkább, mert magyarságtörténeti kutatásaink – szerénységemet is beleértve – forrás tekintetében gyakorlatilag a nulláról indulnak. Márpedig az ortodox történetírás elsődlegesen az írásbeliségen alapul. Tehát minél több írás buzog fel tiszta vizű forrás gyanánt, annál nagyobb lesz a kutatható irodalom. Ortodoxékra meg elég annyi, hogy hazudtak mint a vízforrás.

Legutóbb Koppányt avanzsálta herceggé két bátor, mondhatni matocsysan unortodox kutató. Nem kétséges, szerencséjük volt, nem kellett a semmiről indulniok, egyszerűen csak engedtek a kérő unszolásnak, „A magyar múlt emlékeinek igazgyöngyeit szétszórták, sárba taposták, újból össze kell gyűjtenünk és megtisztogatnunk”), hát nekifogtak és lemosták a ráragadt rétegeket, öltöztették fehér gyolcsba ősi hitünket és hercegü(n)ket.

Amiként azt őrző (Tökmag?)Tokmak Karaul Táltos, Koppány élő ivadéka nemrég, csak úgy emlékezetből kalligrafálta volt, miszerint “a bal doghri khánt (Koppányt) négyfelé vágva meggyilkolják, kíséretét felkoncolják, Koppány Fejedelem testét az ország négy részébe szétviszik elrettentésként” – megkérdőjelezzük. “Hogy István parancsára ölték meg azt is, hogy felnégyelték volna azt is. “

Koppány Szár László (vezér,khán, fejedelem és herceg) ugyanis Vajk-István előtt húsz évvel korábban felvette a kereszténységet, hisz a magyarok vallása valójában a Boldogasszonyhoz közel álló ősvallás vala. Szár Lacival egyszerűen kib@szott a kétharmad.

Hercegítő kutatóinknak hála, támogatottnak érzem a magam vélekedéseit is. Miszerint, mi magyarok, csak jöttünk, mentünk visszajöttünk. “Ha lehántjuk a magyar őstörténetről az ezoterikus ragadványokat, akkor ez az egyetlen logikus magyarázat. Itt a jégkorszak után folyamatosan volt élet, közben az életfeltételek hol jobbak, hol kedvezőtlenebbek lettek, s ennek megfelelően vándorolt a népesség: elment, majd visszatért.”

Ám ha lehántjuk az ezoterikus ragadványokat, mi lesz a turullal? Ejsze, épp a minap vezette elő jelenkori Vezérkhánunk ezohiszterikusan, hogy turulból lettünk, turullá leszünk, (majd kezet csókol a pápának, lekközelebb..)

Mi lenne, kérdez vissza Béla. Legföllebb megint békegalamb lesz belőle.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük