Keleti nyugalom

Pár éve említettem egy kis firkában, milyen egyszerű népek a keletiek. ( “A Keserű Bambusz Kolostora a Keserű Bambusz erdejében van. A Keserű Bambusz erdeje a Keserű Bambusz hegyen van.”)

Örömmel tapasztalom, kezdünk mi is rátalálni idehaza az egyszerűség útjára.  “A Nemzeti Dohányboltos pénztárgépe be lesz kötve a Nemzeti Adó és Vámhivatalba  és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt-be.”

Én még emlékszem, amikor még nem hívtak semmit nemzetinek, de annál nemzetibb volt. Tisza cipőt a Cipőboltból, bonyhádi vasedényt a Vasedényből és még nemzetibb volt a Kossuth és Munkás füstölnivaló.

Ami a jövőbeni Nemzeti Trafikok kínálatát illeti, legalábbis tüdőrákosító ellátmány tekintetében, már korántsem annyira hazai, már ha a hazai fogalmát a nemzeti fogalmával véljük azonosítani. Jelenleg a hazai termelés cca 20%-a füstölhető el, hovatovább leginkább otthon, család elleni erőszak keretében, vagy magányos öngyilkolással. A hiányzó nyolcvan százalékkal nyilván a zsidó karvalytőke kell mérgezze a nemzeti légutakat, nem kevés szerepet szánva ebben a másik ősellenségnek. (“A hazai termelésben foglalkoztatottak 70%-a nő, 93%-a pedig nem rendelkezik szakképzettséggel, több mint fele roma származású.”)

Remélem, a stratégiai tervezés nem áll meg a trafikok átcimkézésénél, a vízfej eltartásához szükséges koncessziók bezsebelésénél. A dohány közös piaci szervezet határozatát ( a dohánytámogatások maximális, azaz 100%-os termeléstől való függetlenítése) 2010–től Magyarországnak is alkalmazni kell(ene). Ez gyakorlatilag a támogatások megszűnését jelenti a hazai termelés megszűnését eredményezheti, minek következtében 25 000 elsősorban szakképzetlen női és roma kisebbséghez tartozó munkavállaló válhat munkanélkülivé.

Nemzeti tüdőbe nemzeti füstöt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük