Kétazászló

Ha azt hiszitek, hogy hülyéskedtem nemrég a centrális erőtérrel, most itt a zárójelentés. Arról szól, hogy bármekkora baromságot találunk ki együltőhelyünkben, csak úgy, elébb utóbb beteljesíti valamék várólistás.

Most éppen “őfelsége ellenzéke”. Semmivel sem alávalóbb cím, mint Európa magyar hangja, vagy a nemzet orvosa, golyóstolla, szívsebésze, és így tovább.

Az új Alaptörvény vitájában nevezett renegát ellenzék “azt indítványozta, a trikolór a nemzet zászlaja legyen, de legyen címeres zászló is, az pedig a köztársaságé.”

Naugye.?!

Akinek nincs semjénje, – mi van, Béla!?…ja, semmije… szóval annak a trikolor, azt érdemli, a többieknek a címeres. Végül is többnyire már így is címeresek, csak még nem annyira. Idővel pedig nemesi bandériumaik mindahány vármegyecímerét fölhímeztetik a lobogóra, mér ne, az amerikaiak is telecsillagozták az övéket.

Zavarba ejt kissé a köztársasági zászló szentkoronás címere. Én magam ugyan a Szent Korona Földi Királyságára vizionáltam, de mi akadálya is lehetne akár a Királyi Köztársaság elnevezésnek, akár akarjuk, akár nem. Végül is nem az számít, mi mit akarunk.

Van akiben maradt még józan paraszti ész, van aki ad nekünk még egy sanszot. Többé már nem földet Túri Kovács szerint “ki kell mondani, hogy a 3 millió szegényt a nemzet sáncai mögé be kell engedni.”

Na, itt a mi helyünk. A gáton. Lengethetjük a pirosfehérzőldet, mint plebános a füstölőt. Amíg még van rajta piros, meg zöld.

***

“rodi27  2011. március 24.

Kedves Moderátor!

Fizetek érte, csak had írjak valami nagyon-nagyon csúnyát ezzel az „alkotmányozással” kapcsolatban úgy, hogy nem kerül törlésre a komment …….. Nem lehet?! ….. Naaa …. csak egyszer!..”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük