A tejesség kedvéért

Régest mondjuk mink (a Bélával), hogy vannak igazi kitörési pontjai a magyar szürkeállománynak.

No, nem a marhák karámkerítés elleni rohamára gondolunk, lehet, hogy nincsenek is karámolva, csak úgy bele vannak gulyálva a pusztába. Egészen hétköznapi dologok hozhatnának kitörést, csak végre be kellene látni, hogy ami nem megy, azt ne erőltessük, mert aranyér lesz belőle.

” Közép-Európából elsőként a magyar KSW Latte Kft. grafikailag formabontó tejesdoboz-csomagolása díjat nyert a dizájnszakma csúcseseményének tekintett Pentawards-gálán.”

Hát, tessék. És ez csak a jéghegy csúcsa. Béla szerint az elismerés annak köszönhető, hogy a zsűri meg sem próbálta kinyitni a dobozt. Mert nem ez volt a lényeg, próbálom eligazítani őostobaságát, ezitt egy mindent a szemnek, semmit a kéznek kulturális esemény volt.

Éngem először is a teljesen magyar KSW Latte elnevezés eredete érdekelt. A Google keresőbe ütve a rendszer arra figyelmeztetett, hogy “Egy titkosított oldalra fog érni, amely nem titkosított elemeket is tartalmaz.” Sebaj tudok én titkot tartani. Ők is.

Ami a kitörési pontot illeti. Egyrészt a hazai csomagolástechnika. Megannyi magyar lelemény, játékos összecinkosság. Például az “Itt nyílik” felirat. Látom magam előtt a tervező team-et, amint leteszi a Főnök asztalára a működő prototípust és összeszorított szájjal, csak a szemük sarkából néznek egymásra, amint a Főnök teszteli. Nemhogy ott nem nyílik, seholsem, mehet exportra valami háborús országba, le se kell szállni a kirakodáshoz, elég csak kidobni.

Azután ott van a cimke. Nehezen képzelhető el, hogy valahol a világon überelni tudnák a hazai cimkeragasztó összetételét. Amit egyszer felcimkéztünk, hát az úgy is marad. Ha egyes rétegeket sikerül is eltávolítani, a ragasztó bizton marad. Mi már meg sem próbálkozunk ezzel, sőt. A minap például az egyik mosdó bekötő gégecső durrant ki, és csak a cimkének köszönhető, hogy nem ázott szét az emelet. És még a csere után is olvasható volt, hogy két hónapja gyártotta valami titkosított kft.

A megcsappant konzervnyító kereslet ellensúlyozására feljesztődött ki a “füles” konzervdoboz. Megfogod a fület, magad felé húzod és már nyitva is van. Az a kis lyuk, ahonnan a fül kiszakadt. Két választásod van. Vagy kieszed szívószállal, vagy elmész konzervnyitót venni. A konzervnyitó persze a konzervnyitós dobozokhoz van műszakilag agyusztálva, nem füleshez. Szóval meg kell küzdened a napi betevőért.

Ami minket illet (engem és a Bélát) ez utóbbihoz már innováltunk egy egyszerű gépet. Egy masszív acél késnek elköszörültük a felét, kihegyeztük. A hegyét a konzerv fedelének szélső barázdájába illesztjük, Béla lefogja a dobozt és meg rácsapok a kés nyelére a húsklopfolóval. Azután a kést erőteljes mozdulattal egyesbe teszem, majd megint és megint és megint…az itt nyílik feliratig.

Béla csak azt nem érti, ha öt korsó sört rendel a haveroknak, miért hoznak mindig csak hármat…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük