Költekezvény

Szinte látom magam előtt ahogy Matolcsy fel s alá járkált a parlamentben, azon töprengve, mit kellene lenyúlni a magyaroktól még, hogy a jövő évi büdzsé is ki legyen igazítva különleges forrásokkal.

“Hé, le tudunk még nyúlni bármit is az emberektől?” – kiáltott fel. “Egy nagy szart” – jött a válasz, és elindultak az autók…” (http://kard.blog.hu/2012/12/01/a_felcsuti_tragya_es_a_ner)

A poszt a továbbiakban a felcsuti trágyalopásról szól, vagyishát inkább az eszmeiségéről. Én meg usszintén a zeszmeiségről szólnék, mármint a lenyúlás eszmeiségéről. Épp tennap este adta elő egy fideszbizottsági gazdag gazdsági bizottsági eszmélkedő.

Hogyaszondja, nemám megszorítanak, lenyúlnak,  de hogynemlátjuk, hogy egyre több pénzt hagynak a zembereknél.

És ez így is lehet, mert ma reggel meg azt olvasom, írdatlan mennyiségű lakossági kötvényt vásároltak/nak a zemberek.

Meg is kérdeztem rögtön a szomszédokat, melyik hol bankol és mennyit spejzolt be. A Mari azt mondta, még sohasem vett kötényt, az olyan maradi, és különben is, a férje balhátvéd és semmitől sem írtózik jobban…

A  Zénó bevallotta, neki elég sok kötelezvénye van állandóan forgatja és spekulál az esedékesség miatt.

A Szivacs, aki egy űzött üzleti vállalkozó ezt felelte, hogy neki is jól megszaporodtak a költvényei, igaz a bevételei is a napi háromszori andaxin miatt. Hmmm. Egyé macskagyökeret.

Mármost ingadozik bennem az evolúció. Ha az emberek veszik a kötvényt, mint lezser jassz a rágógumit, akkor errefelé mégis  kik laknak?! Csak viccelünk itt a zember-ember verzióval, pedig ha bele gondolunk, a zemberek vásárolta kötvényeket az emberek fogják visszafizetni kamatostúl.

Tudod mit, Szivacs? Én most kiállítok neked egy kötelezvényt ötvenezerről, részemről a dolog letudva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük