Prosper állás

Nem tudom, emlékszik-e még valaki, amikor (az) O(riási) V(ezér) székre állva szónokolt Edelényben. Ja. Hogy felnézzenek rá.

Akkor azt mondotta: “átkozottul bonyolult a kialakult helyzet, s ilyenkor egyszerű döntéseket kell hozni, vagyis előre kell nézni a jövőbe.”

De csak neki hoztak széket. Ja. Hogy előrelásson. A gyülekezet meg nem látta egymástól a jövőt, a bamba népség kitörő lelkesedéssel javarészt a cipője orrát bámulta ahelyt, hogy a Szent Hüvelyk mutatta jövőben nézett volna mereven.  Így be kellett érnie a Nagy Vezér látomásával.

Hát, eltelt egy kis idő azóta. Az Oriási Vezér elfoglalta a téli palotát. Ja. A nyárit is. Mert csak egy van. Körülte “sürgő csoport, száz szolga hord, hogy nézni is tereh” – a terehmőrökről nem is beszélve. (Bár azok néha el is kalandozhatnak, hogy leteperjék a szomszédot.)

Elkalandoztam. Induljunk újra az asztaltól. Akarom mondani széktől. Azt nem tudom, mi lett az edelényivel, lehet, hogy azóta Szentszék és üvegvitrinben áll a Városházán. De az is lehet, hogy Semjén Zsolt magával vitte, mint ereklyét, ugyanis az idén úgy tűnik az Oriási Vezér nem ért rá tusnádolni.

” A magyar miniszterelnök-helyettes szerdán arról tartott hosszas fejtegetést a közönség előtt, hogy a magyar nemzet egy háromlábú szék…” – és felmutatta a szentséget a tusnádiaknak. Egyik lábát lefűrészelték a korhűség kedvéért a többi pirosra, fehérre, zöldre lett festve, lapján fóliabevonat őrzi mintegy torinói lepelként az Oriási Vezér talpalt cipőjének lábanyomát.

A kulturális kínálatból kiemelkedett U.Eco világhírű regényének magyar adaptációja, A Rózsa Neve Hoffmann . A színpadot köd borítja, kísértet járja be , az „egységes Kárpát-medencei tudástér” kísértete. Lebegő rémalak inte felénk…tán a borkóstoló után, de még az Intim Torna Illegál előtt…

Hamlet apjának, Prosperónak lehettek ilyen látomásai a nehéz napokban. Szerencsére őt megmentette Ariel, a kis hableány.

Csak vicceltem..

One Response to Prosper állás

  1. admin szerint:

    “Az Oriási Vezér elfoglalta a téli palotát. Ja. A nyárit is.”…

    https://24.hu/kozelet/2019/01/06/felszenteltek-orban-viktor-irodajat/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük