Tésztálkodok

Béla azt mondja, lazítani kellene kicsit. Tömjük a kedves olvasót a hülyeségeinkkel. Amit ugyan a Nagy Hülyeségből extrahálunk centiliterre, vagy épp cseppekre. Amúgy esszenciánosan. Vagy isszan…de mégis..

Végül is ez egy amolyan naplóféle. Igazán helye lenne olyan kis hétköznapiságoknak is, mint amilyeneket a kedves kolleGiza ír rendre. Hisz, az élet végül is hétköznapokból áll. És ez nálunk is ősi hagyomány nem véletlenül volt hét köz vezérünk, amíg azok vezéreltek Etel közben ebédet főzött. Így maradt azután is, hogy átvereckedték magukat ide, mert nem bírtak a hághatnékukkal.

Szóval Rozi ma thai-tésztát főzött ebédre. A főzés nem a legalkalmasabb kifejezés eme étek számára, mindenesetre hőt kell közölni az alkatrészekkel, ilyen-olyan módon.

A magam részéről nem vagyok igazán oda az ilyesféle tésztákért. A thai-tészta is idegesítően sok makarónit tartalmaz. Hiába thájtja ki zember a száját, az evőeszköz alacsony hatásfoka miatt legfeljebb a fele ha rendeltetési helyére jut, a többivel lehet újra próbálkozni.

Nem igazán ismerem közelebbről az olaszokat. A filmekből gesztikuláló, izgága, temperamentumos népségnek látszanak. Ami alighanem a makarónievésből származik. Ebéd előtt azért ideges a delikvens mert éhes, közben meg azért mert a makarónival kell bírkózni. Azután meg azért, mert előre tudja, egy óra múlva újra éhes lesz és kezdődik minden előlről.

Béla nem érti, mi bajom a thai tésztával. Mert mennyivel könnyebb vele a dolog, mint az ősi magyar húslevesbe áztatott cérnametélttel. Na, az az igazi kihívás. Próbáltad már kanálra csavarni?

Mondom neki, emléxel volt vállalati gépkocsivezetőre…valamilyen Tamás volt…na, az úgy itta a sört a pörköltre, hogy beöntött egy korsót a pörkölt mellé és nyelt egyet…Így kell a húslevessel is. Be egy merőkanállal, oszt lecsúszik vele tészta is.

Ha tészta, legyen kövér. Uszoda után bemegyünk kisPéterrel a Fagyinénihez, aki most Pizzanénivé reinkarnálódott. Péter rendel…egy olyat, hogy legyen rajta kukorica, meg , sajt, meg anannász…- meg sonka, mondja Pizzabácsi kérdőleg…meg sonka, ( hagyja helyben a receptet Péter)…szóval egy Hawai – …mikor lesz kész?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük