Nagy bumm

Nem tetszik a pápának az internet. Ha jól belegondolok, nekem sem tetszik a pápa. Valahogy nem a zsánerem.

Az én konzervatív, farmeros, polós habitusomhoz képest kicsit túlöltözött. Szerencsére ő sem ragaszkodik hozzá, hogy együtt mutatkozzunk, még sose küldte értem a pápamobilt. Persze nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy amikor az efféle, világi dolgok körül pápáskodik mindig el vagyok bizonytalanodva, milyen minőségében teszi. A főnöke utasításait követi-e, avagy csupán saját jószolgálatának inspirációit.

Mert az én kis fejecskémben valahogy nem állnak össze a dolgok. Az egyikük mindenható, a másikuk tévedhetetlen. Ha a mindenhatónak nem tetszene az internet, mibe kerülne neki semmissé tenni, ha már korábban megengedte, hogy legyen, mert látá, hogy az jó. Vagy nem jó. Ebben az esetben Benedek eljárása minime antilojális.

Ha viszont Benedek távolodik el pásztorától…no, az érdekes. Meglehet, hogy nem fél a büntetéstől. Aminek persze, a játékszabályok szerint be kellene következnie.

De nem következik, jó ideje nem, ami azt jelenti a pásztor nem ér rá piszlicsáré dolgokkal foglalkozni, nyilván éppen teremt valahol. Vagy még azt sem. Csak üldögél a semmi ágán, a szalmaszállal és a szappanos vízzel, és gyönyörködik a nagy bummokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük