Márianyázás

“Nagyon rossz volt, és rossz ma is végigélni az ország lesüllyedését. Hosszú időn keresztül próbálkoztam több barátommal, ismerősömmel tenni a változásokért de rá kellett jönnöm hogy a jelenlegi (politikai) uralkodó osztály teljesen kisajátította magának a közéletet.

Vagy rengeteg pénzzel, vagy valamilyen radikális megmozdulással esetleg át lehet törni ezt a falat. Mivel az első nem áll rendelkezésemre, a másodikhoz pedig nincs gusztusom, maradt ez a békés megoldás, a zarándoklat Magyarországért és a magyarság felemelkedéséért.

Ezt a zarándok utat ajánlom fel azért, hogy Nagyboldogasszonyunk segítsen a magyarságnak megtalálni a belső békéjét, létrehozni egységét, és ebből, erre alapozva elindulni a felemelkedés útján. Szent István királyunk halála előtt 1038-ban Szűz Mária oltalmába ajánlotta koronáját és országát. Ezért a zarándoklat útvonala Európa Mária kegyhelyei közül a legkeletibbtől a legnyugatibbig tart, és érinti a legjelentősebbnek tekinthetőket.”

Tudom, mindenkinek hóttra elege van az én mániákus Márianyázásomból. Mentségemre, nem ebből élek. Ahhoz dícsérni kéne. Vagy könyörögni. Nem nagyon megy nekem egyik sem. A zarándoklat persze lehetne valami arany középút. Az ember megy, mendegél, a végén meg elmondja a Szűznek, mi járatban kelt át az Óperencián. Azután a Szűz kegyesen elbocsátaná zarándokságomat, – meglátom, mit tehetek…- majd showbálvánnyá változtatná a médiahiénákat, akik idáig követtek, az írnokok húznának egy strigulát a vendégkönyvben a magyarság felemelése rovatban.

Két kegyhely között legrövidebb távolság a bicikli. Ennek az áhitatromboló tényszerűségnek egyszerű magyarázata az, hogy a képviselői szabadság se korlátlan, a szabadságot itt még prózaibban a fizetett de nem dologköteles napokra értelmezve. És nem azért mert megjárja, ha nem járja meg, retour. Csak az etikai tartás miatt. Ha már tartjuk.

A bicikli önmagában jelkép. Kontra négy kerék. Nem fogjátok elhinni, épp reggel gondoltam rá, tán venni kellene egyet. A közért van vagy kétszáz méter, valahogy el kell jutni odáig…Volt a szomszédban, de nem tudtam átemelni a kerítésen. Valakinek viszont sikerült. A szomszéd végül gatyában és meztélláb feladta az üldözést. Idáig sűllyedt az ország. Egyeseknek elég ha a biciklit el tudják emelni, nekik ez f)elemelő érzés. Namost, ha Mária ezeket is felemeli cuzammen magyarság, remélem mindenkinek ad biciklit is.

Kezdem kapiskálni a bicikli utak építésének szükségességét. Nem tudom, hogy van Máriáéknál a strigulával. Ha úgy van, mint a kopogtató cédulával, hát nyeregbe magyar ! Vörös Csepel, zúgjon a hangod ! Bringát, nyereget!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük