Háromfejü

Nem tudom, mikor lesz az igazi sárkány év.A csimma úgy kerül az asztalra, hogy csak (für) alleglóriáztam sárkányilag, háromfejünek nevezve a “történelmi Magyarországot”. Az apropót egy 2002-ben megjelent könyvecske szolgáltatja. Szerzője (* sajátosan lát bizonyos dolgokat.

Predit azért vettem bele a buliba, mert elsősorban neki köszönhetően a magyar történelem újabb jelentős visszalépés előtt áll. Igaz, nem egyedül csinálja. Csak manifesztál.

„Orbán Viktor eddigi politikai szereplése folytatása annak a magyar politikának, ami a reformkor óta kísértetiesen újraébred.”… ( Mármint a konzervatív, nacionalista, klerikális háromfejű sárkány állandó újraéledése.) Resti uráció – a restiben az urak rációt látnak abban, hogy…

Restauráció – szól bele Béla…- úgy hívják restauráció… (- veszek neki egy katedrát…

„Orbán túlzott önértékelését bizonyítja Európa-politikája. Orbán Viktor féktelen politikai ambíciójában azon mesterkedett, hogy ő legyen a konzervatív európai erők összefogásában, s ezzel az európai politikai erőviszonyok alakításában a kezdeményező. Ezzel azok sorába lépett, akik azzal okozták az ország politikai leértékelődését, hogy tényleges nemzetközi súlyunkat sokszorosan meghaladó feladat kezdeményezői akartunk lenni.” – írja az elején említett szerző 2002.-ben. A próféta beszélt belőle.

Az EP választásokat Predi a 2010-es választások eredendő legitimációjának tekinti. Bármi történik 2010-ben ami abszolutizmusát befolyásolná az mind csalás, hazugság és hazaárulás lesz. Fejére szól, ki szót emel.

(* Kopátsy S.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük