Szánk az eke

Megint elpacákosodtam…a sok dinnyétől lehet.. Egy paca a kristálygyermeki cucilizmusról, egy a Tordai hasadékról, egy másik a filózó fiáról – fater! – akartam én lovat valaha..??!!

– Csak vakartál – humorizál Béla – de asse, tudhatnád, vezettem párszor a barázdába, mikor a szájáig is épp hogy értem…

-Új barázdát szántottál, mi !?

-Nekem új volt, a ló mocskosul unhatta…

Szóval, Predi formálódik a tintás pacákból. Alighanem kristálygyermek. Nézzétek a szemét…hát nem Bálványos !?…

“Egy politikai és gazdasági mítosz uralmának a korszaka ért most véget, amelyben a mítoszok mellett tabuk és babonás hiedelmek éltek.  E mítosz lényege az volt, hogy létezik egy nagy csoda, egy nagy varázslat, amely mindent megold. A “mindent piacosítani” politikájának elvét vallók azt mondták: a piac szent, morális és önszabályozó, aki pedig ebben kételkedik, az eretnek, maradi és szélsőséges.”

Ja, az inkvizíciót kifelejtettem a pacákból…

Valaki kezébe adhatta egyszer Ulrich Beck-et. Vagy fölolvasott belőle.

De türelmetlen! Beck valami ilyesmit mondott vagy tíz évvel ezelőtt: “új politika akkor következik be, ha egy kormány ki meri jelenteni, a piac nem mindenható többé.”

Egy kormány, ha ragaszkodunk a szöveghűséghez. Egyzászló-egykormány. A kormány én vagyok. És Jegorka? Lehet egy pár. Nem vagyok biztos benne, hogy Beck biztos volt a dolgában. Abban azonban biztos vagyok, hogy közgazdászként olyan kormányra gondolt, amely kormánynak döntő befolyása van -lehet- a világgazdasági folyamatokra. Félek, hogy ez nem mi volnánk.

Mi itt éppen a cuciális bolthálózaton ügyködünk. Ez a piac mindenhatása ellenére fog működni. Miután sikerült a multikat taccsra tenni a hazaiárú-törvénnyel, már csak a maradékot kell a cucilisba apportálni. Ebbe a cucilisba a Józsi szállít, a Géza meg a másikba. A nagybani nagykeri szépen kimarad. Ez itt garantáltan hazai árú, nagyjából annyiért, mint a multinál, csak  parkoló, légkondi és bevásárló kocsi nélkül. Ha elterjed, annyi a globalistáknak.

A szerkezetépítők, közműépítők, üvegesek, légkondigyártók, pockészítők, targoncások, pénztárgépesek, imformatikusok, rakodók, takarítók mehetnek kapálni. Amíg Józsi (meg Géza) szállít, valakinek csak kell !?

Ha Svájc a világ bankja, mi leszünk a világ cucilis boltja.

Lehet, hogy igazságtalan vagyok én ezzel a Predivel.

Meg voltam győződve, hogy minden bajunknak az oka, hogy itt vannak az oroszok. Azután jött a Predi, aszonta, éljen a haza!.. menjetek haza!..és az oroszok hazamentek. És mi történt? Rosszabbul élek mint négy éve. Húsz éve. Na, ők meg dettó…hihihi…

Még ez is összejöhet neki. Ha a piac nem teljesíti az elvárásokat, majd bevezeti az irány adót. …Ez az arc lesz a végső… ?! Pedig már azt hittem, sínen vagyunk. Irány is van. Ja. Amerre a sín megy… De mire odaérünk, mi lesz ott? A globalizmus romái…

– Romjai, te féleszű, romjai !! -ordít velem a Béla – mi van, ezzel??…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük