Kártya

Kaptam két levelet az otépétől. Nincs ebben semmi különös, Rozi is kapott kettőt, ez se különös.

Azért nem, mert Rozi amerre jár és ott van valami zöld, csak lehajol és egy pillanat alatt egy/több négylevelű lóherével örvendeztet meg. Ez nyilván nagyon bosszantja Fortunát, mert már az elején kihúzott minket a listájáról. Szóval a négylevelűség nálunk kommersz hétköznap.

Az én két levelemben tök ugyanaz áll, ami Rozi két levelében, így egyikünk sem mondhatja, hogy “azt a levelet amiben arról értesítettek. hogy…sajnos nem kaptuk meg” – van másiiiik.

Az értesítés arról szól, hogy megkaptuk a kártyát amit igényeltük. ( Igényelte a bánat, meg a szükség, enélkül ugyanis….szóval nehezebb). Azám !

De nem akármilyen kártya. Ezzel már – házon belül – most a személyünk azonosságát is elismerik. (Ja, kinek-kinek a magáét..önazonosság…) Ehhez persze feltétlenül szükséges a személyes megjelenés, meg az önszemélyünk igazolása, (ami nélkül csak a kártyát tudják előre elkészíteni) ha már úgyis, mert hát nem ismerhet a hivatal mindenkit, akinek személyes nevére és lakcímére két/négy levelet is küld bele a vakvilágba, mert Berci postás legfeljebb kétszer csenget, de úgyis megtalálja, ha ő az.

Merje valaki mondani, hogy nincs rend és biztonság az országban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük