Warning: Declaration of AMW_Related_Sub_Items_Walker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /web/htdocs4/belayahu/home/www/wp-content/plugins/advanced-menu-widget/class-advanced-menu-walker.php on line 0
Recept – Firkál(g)atok

Recept

Július 26-án Szigethalmon rendezik meg a IX.Országos Ikertalálkozót…adja hírül a Budapesti Újság.

Főbb programok:

Regisztráció

Ünnepélyes felvonulás

Bográcsfőző verseny

Na, ez igen, ilyet nem mindennap…Elő is kaptam a Kuktács és Bogra c. alapművet egy jó kis receptért. Íme:

Hámori bogrács martinász módra, kokillában, négy személyre.

Hozzávalók: 1 négyliteres bogrács, grafit, homok, olaj és víz, kisebb Martin-kemence, vagy tégelykemence.

A bográcsot flexel lefülezzük, gulyáshús méretű darabokra vágjuk, legjobb a használt zománcozatlan bogrács, mert nem kell bajlódni a pácolással. A kemencét 1200 C fokra előmelegítjük és az előkészített bogrács alapot benne elhelyezzük.

Amíg a bogrács puhul, összeállítjuk a köretet. A homokot agyagtálcán elterítjük, kevés vízzel átnedvesítjük, közepén mélyedést képezünk. A grafitot olajjal simára keverjük, majd a homokhoz adjuk és jól összedolgozzuk. Ezzel kész a fekecs.

A fekeccsel a kokillát kibéleljük. A kemencét 1500 fokra állítjuk, és amikor a bogrács aranysárgára forr, a kokillákba porciózzuk.

Kampóval tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük