October rain

Esős évszak. A “megy a hajó, irány észak, éljenek a tengerészak” kínrimecske jut eszembe.

Esik eső, reggel, éjszak, utálom az esős évszak…hogy magam is hozzátegyem a botcsinálásomat. Jó, depressziós nem leszek tőle, mi, januáriak, tudunk vigyázni egymásra.

Apropó, január nemsokára itt van és akkor egy évvel öregebb leszek. “Milyen érzés ilyen öregnek lenni? Szart sem ér már, ahogy párhuzamosan leparkolok a járdaszegély mellé, úgy hogy legyenek szívesek nem nézni, amikor megpróbálom. Emellett a gravitáció sem olyan barátságos és kezelhető, mint régen.”

Szóval, mi, januáriak tudunk vigyázni egymásra. Úgy-ahogy. Újságot már nem veszünk, újrarendezzük a tévécsatornák sorrendjét, kicsik előre, nagyok hátra. Már csak az internettel kellene valahogy leszámolni. Élhetnénk, mint hal a tortán.

“Sok-sok évvel ezelőtt annyira naív voltam, hogy még lehetségesnek tartottam, hogy azzá a humánus és  ésszerű Magyarországgá válhatunk, amiről nemzedékem oly sok tagja álmodozott.(…) Ma már azonban tudom, hogy egérszarnyi esély sincs arra, hogy Magyarország humánus és ésszerű legyen. A hatalom ugyanis megront minket…

Az ember olyan csimpánz, aki seggrészeg lesz a hatalomtól. Ha azt állítom, hogy a vezetőink a hatalomtól megrészegült csimpánzok, akkor azzal aláásom a kerítések mentén harcoló…katonáink morálját? Az ő moráljukat az ássa alá, hogy a Seggrészegség Kormánya “úgy bánik velük, … mint ólomkatonákkal, amiket egy gazdag gyerek kapott karácsonyra.”

A minap hungarikum lett a fröccs. A seggrészegség újabb vívmánya. Számos dolog lehet, amiért a külföldiek szeretnek minket. “És nem amiatt utálnak bennünket, hogy mindenki számára szabadságot és igazságosságot és NER-t hirdetünk. Nem – a gőgünk miatt utálnak minket.” Jó lenne, ha ezt fröcsölő vezetőink is észben tartanák.

A permanens szabadságharc hívei, ha szabad megjegyeznem: a rajongói azt feltételezik, hogy az általuk dicsőnek, elhivatottnak vagy akár kényelmetlennek vagy még annál is rosszabbnak tartott politikai kormányzatok vezetői képesek a saját népük iránt sajnálatot tanúsítani. … Aki ezt elhiszi, az ennyi erővel a Mikulást vagy a Fogtündért is a külpolitikánk ikonjává tehetné.”

Elkalandoztam. Szószátyár vagyok.

Idézetek:K.Vonnegut-Hazátlan ember. Az idézeten belüli dőlt szavak a magam kínigazításai.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük