Szedd a markot

“……édes párom, közben “én” a (fennálló) rendet..szeretném jobbítani. Én pedig reménykedem, hogy van másféle értelmiség is Magyarországon.

A közösségről, illetve annak hiányáról beszélgetnek. Nem mondok neveket, csupa rendes jószándékú. Azt mondják, hogy a közösségi házak megszűnésével az embereknek nincs hol beszélgetniök egymással. Pedig a beszélgetés fontos.

Az egyik azt mondja, jól ismeri a vidéki életet. Ugyan nem élt, nem dolgozott, viszont sokat jár vidéken. S, az emberek nem beszélgetnek egymással. Pedig beszélgetni kell, mit lehetne tenni..?

..Szilvalekvárt főzni…mondja némí tűnődés után az egyik vendég…majd hozzáteszi, látott ő már boldog marokszedőket is…!? Ja. Pártállami szeminár filmeken.

Pesten rengeteg kávéház volt – mereng a másik felhős homlokú vendég – az EMBEREK órákat üldögéltek és beszélgettek, csak azután mentek dolgozni.

Ez az “embere\” nekem állandóan rossz szájízt okoz. Egyszerűen aggódom. Félek, hogy nem rólam van szó. Lehet, hogy rossz helyekre jártam dolgozni ?

Se kávéház, és hol van még az idei szilvatermés. És akarnak-e egyátalán a “szatmáriak “ lekvárt keverni hosszú órákig forró üstökben, amikor folyékony szilvától is tudnak jobbítani. Vagy csak úgy.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük