Pannon Boldor

“…hiszen szinte napra pontosan három évre számoltunk be az első tervekről, majd rá egy évre arról is, hogy a motor makettjét bemutatták… Ez ugyan nem jött össze,..”(*

Foto: Népszabadság – Reviczky Zsolt

Hát nem is, legalább is nekem kissé zavarosnak tűnik a helyzet. De én már semmin se csodálkozom, amióta olvastam, hogy Billy Pilgrim (**) is kiesett az időből, pedig azok nagyobb idők voltak. Igaz, nem kötötték óriásplakátokon az emberek orrára, hogy itt van, de ott volt. Az idő valahogy mindig, mindenütt ott van, úgy kell a halandónak, minek ellenkezett Urával. Azt hittem, ilyesmi csak Billy-vel fordulhat elő, a Billy félékkel bármi megeshet, anélkül, hogy tudnának róla.

De nem. A három évre beszámolás vad perspektívákat kínál a magamfajtának még akkor is, ha netán mindez a beszámolás három éve történt, mert akkor a rá egy évre való bemutatás megtörténte hozhatja – méltán – izgalomba a jövőkutatókat. Ráadásul Pannóniáról van szó. Bevallom, anno röhögtem egy jót fideszéken, amikor azt mondták: “a jövő elkezdődött”..és lám, itt a bizonyíték.

Már csak arra voltam – holnap – kíváncsi, mikor áll elő valaki azzal, hogy a mi régi, új Pannóniánk (melyben japán motor dübörög majd külföldiekkel fejlesztett vázon, de annyira, hogy csak olasz fékek képesek visszafogni) valójában a komenista internacionálé aknamunkájának köszönhető.

 (* A várpalotai Thury várban mutatta be a közönségnek az új Pannónia Bol’dor modellt a gyártó cég, a Magyar Motorkerékpár (MM) Kft. vezetője.

(**)Vonnegut:Az ötös számú vágóhíd

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük