Helyettem kisvirág

Mondtad el a hírgyári capricciót. Arról, hogy “a dezinformáció elhülyít, a korrekt tájékoztatás pedig segíti az embert, hogy döntéseket hozzon és irányíthassa az életét.” A médiáról beszélünk. “Bizony, a ránk zúduló pöcegödör-tartalom zsigereink szintjén formál minket.”

Kemény szavak egy ifjú hölgytől. Az első dolog ami ebből meglepett, a pöcegödör. Az ifjúság nagy része alighanem már csak az irodalomból ismeri a kifejezést, és szelídebb változatait használja. Amitől persze, a lényeg marad.

Történt egyszer, hogy egy csalódott ifjú szippantóslegény, hűtlen szerelme esküvőjének napján odaállt az örömszülők háza elé, betolta a szívócsövet az ablakon és direktbe kapcsolva a pumpát ellátta a násznépet az aznapi terméssel. Akkor nyilatkozta az egyik szartanú a sajtónak, hogy “csak gyütt a szar, csak gyütt a szar”…ez’tán valahogy így maradt a dolog, eluralva a médiát. Csak gyün a szar, csak gyün a szar…és persze nem a média tehet róla, hanem a szippantós. A folyamatot pedig – mondod kis Virág – úgy tűnik, csak a kanapé irányából állíthatnánk meg.”

De nem fogjuk. A kanapé kényelmes, ahol büdös van, ott meleg is van. Mi csak egy kis melegségre vágyunk. Franc se törődik a szociológiával!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük