Szar ügy

“Csak ami nincs, annak van bokra…” Jut eszembe a Men in black második kicsit lapas történetének egyik epizódja. Az, amikor az ügynökök menekülnek a Központból úgy, hogy lehúzzák magukat egy futurista klozeton.

És láss csodát, egy közönséges utcai illemhelyre érkeznek, olyanra, amilyet, nem fu turistaként legutóbb Prágában láttam, mi több, használtam is. Prágában akkoriban már rég elkezdődött a jövő. Minket csak bizsergetett, welcome in EU, integettek egy fordított színű zászlócskával az olaszok a határtalanná lett határon.

Az, hogy hogyan kötöm a jövőt a klozethoz, az bonyolult kicsit. A jövő, itt nálunk, épp hogy elkezdődött, rengeteg tennivalója lesz, aligha a klozetokkal kezdi. Hogy mi is a helyzet közösségi WC ügyben arról viszonylag tárgyilagos képpel rendelkezünk.

Ami minket illet, nagyjából úgy vagyunk vele, mint egyszeri környzetbarát a biodizellel. Öntudatosan beszerelteti a verdájába, azután egyszeriben felfogja az univerzum tágulásának mibenlétét, legalább is a tankolóhelyek egymáshoz képest való elhelyezkedését illetően.

Lefordítva napi cselekvésre, (így hatvan felett) mi is úgy indulunk neki kis mikrokozmoszunknak, hogy számbavesszük a megtehető utat, sebességet, időt…a klozettől klozetig. Közte némi bevásárlás, miegyebek.

Most, hogy a jövő elkezdődött, komolyan reménykedünk. “Budapesten 2009-ben Hagyó Miklós és Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettesek „közös előterjesztése elfogadásával lehetőség nyílt arra, hogy már ez évtől kezdődően, s különösen a következő esztendőkben a nyilvános illemhelyek működtetése az európai uniós normáknak megfelelő modern, korszerű szolgáltatássá fejlődjön …A Fővárosi Csatornázási Művek.. stratégiai tervet készít a fővárosi nyilvános illemhelyek üzemeltetésének fejlesztéséről, érezhető javításáról”.

Innen szép győzni. Mert azóta is csak lehetőség nyílt, illemhely egyse. Azt viszont megtudtuk, hogy nem csak a szarszag érezhető, de a startégiai terv is, már ha az érezhető javításáról van szó, mivel illemhely nem lévén, az üzemeltetés javítása felesleges erőfeszítésnek látszik.

Reménykedésünk azonban nem aggodalom mentes. A Nemzeti szarÜgyek Kormánya miután leszámolt az IMF-fel, nem biztos, hogy azonnal stratégiai ágazattá nyilvánítja az illemhelyzetet. Valószínübb, hogy a Centrum Parkoló mintájára társaságot alapít. Azután a Társaság telerakja a város szarfogó automatákkal. Az automaták öt, száz és kétszáz forintos érmékkel működnek majd. A toi-toiba befelé száz, kifelé kétszáz. Az ötösöket a wcpapír automatába kel dobálni cetlinként.

Rosszabb esetben a fülke elhagyása a pénzkiadó automatákhoz hasonlóan nicknévhez és jelszóhoz kötött. A jelszó dinamikus, minden ajtónyitással változik.
1. Üsse be nicknevét
2. Üsse be a jelszót ( a NENYI  3. 4. 7.szava)
3. Üsse a fejét a fülke falába, ha az ajtó nem nyílik. Hátha valaki kívülről bedob egy százast. Vagy egy példány NENYI-t. Ha az ajtó ezek után se nenyilik ne magunkhoz nyúljunk, hanem a mobilunkhoz, hívjuk a 112-t.

Figyelmeztetés:
A fülke 22.00 órától 6.00 -ig katapult üzemmódban működik. Kerek óránként az ajtó automatikusan kinyílik és kivágja a hajléktalant, mint macskát, szarni ezután lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük