v)Érző Alkotmány

” Érvelésünk szerint az alkotmány kiválóan alkalmas tervezet a nyomor előidézésére, hiszen az, hogy sikerül-e viszonylag boldoggá és büszkévé tenni az egyszerű embereket, maguknak az embereknek az erejétől függ – márpedig senki nem ír le olyan gyakorlati eljárást, amely a népet választott képviselői ellenében, erőssé teheti.”

…írja valahol Vonnegut a Börleszk-ben. Nevezetesen az amerikai alkotmányról van szó. Ezek szerint -öszödi tájszólásban- az is el van kúrva rendesen, vagy éppen azért.

A miénkkel is lehet valami baj. Máskülönben miért akarná a Szent Korona Manchaft lecserélni egy gondoskodóra. A gondoskodás lehet a probléma, ezek szerint nem, vagy nem úgy gondoskodik. Másképpgondoskodó. Ami igen furcsa hozzáállás egy érző alkotmánytól.

“Egy államnak nincsenek érzései. Vannak intézményei, van jogrendszere, lehet alkotmánya, lehetnek ellenségei, sőt még céljai is lehetnek, de érezni nem képes. Amiképpen lehetetlen, hogy egy embernek ne legyenek érzései, éppúgy lehetetlen az, hogy egy államnak legyenek. Márpedig a hatályos alkotmány szerint a Magyar Köztársaság “felelősséget érez” a határain kívül élő magyarok sorsáért. Mivel ilyesmit egy állam nem érezhet, az alkotmányt nem vehetjük komolyan.” (ÉS)

Na, ezért kellhet a Koronás Alkotmány. Ne érezzen, gondoskodjék ! Nyújtson föléjenk védő kart. Az kicsit aggaszt, hogyan fog érzelmetlenül gondoskodni, dehát ezért sírjon a Jézuska anyukája.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük