Déli bábok

“Sólyom a Hortobágyon találta meg az állandóságot a válságban Az államfő nagyon örült, \”hogy az országban vannak állandó értékek.”

Kétszeresen is örült, hogy Gyurcsány minden hazugsága ellenére a kilenclyukú híd még mindig a helyén van a pusztán, és nem pusztán csak azért mert nem vasból van, hanem mert arra a madár sem jár, legföljebb röpül, a megélhetési meg még emlékszik a darutollra.

“Sólyom egyedülállónak nevezte az összefüggő gyepterületet.” Ez mélyen filozófikus. Ha nem függne egybe, akkor is állhatna egyedül, csak külön-külön, már amennyire az álldogálás a gyepek sajátja. Irigykedek. Az én gyepem, az a kevéske, inkább csak terül, s hiába nyaggatom, hogy terülj, terülj gyepecském, legföljebb csak fű van rajta, ami ő maga.

Viszont a puszta megfogta. Pusztát fogtam, de nem ereszt, akarta mondani a biztonságiaknak, de amikor megajándékozák a darutollal, a puszta jobb belátásra tért, amerre szem ellát. A nap már felkélt így nem volt deres. Az aktus meghatotta, mint mondta, a strázsáktól hiába kunyerált. Majd intett a titkárnak, hogy viszonozza a szívességet, és a titkár sebtiben előhúzott a laptopjából egy káposztalevelet.

A déli bábok negligálták az eseményt, így polgármesterekkel ebédelt. És amikor Misike mesélte, hogyan akadt meg a szeme a délibábos Hortobágyon egy barna lányon, akinek egyből hullámzott a göndör haja a sötétbe’ mikor belenézett a szemébe… – mondta, hogy ezt ismeri, gyakran beszélget politikusokkal, az ő szemükben is a hullámzik a délibábos sötétség.

A sajtó kérdésére válaszolva az államfő kiemelte…a szemüvegét és elmondta (egy céduláról), hogy ez volt a hatodik áldomása állomása missziónak, a következő nemzetipark-helyszín a Válság lesz, ahol tovább keresik az állandóállamadósságot..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük