Évforduló

Mármost totál el vagyok bizonytalanodva Reinkarnáció ügyben. “Mert ahogy már a második, sokat idézett őszödi beszédében Gyurcsány maga is meg mondta: “mindaz, amit csinálunk, az nem lesz tökéletes…

De csak azért érdemes csinálni, hogy hozzányúljunk a nagy dolgokhoz. Elmagyarázni és majd hosszú bizottságokban ücsörögni és majd új munkabizottságot tartani, aztán majd kideríteni, hogy soha egyetlenegy törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak azok a kompromisszumok születnek meg, ami lényegében a semmittevés kompromisszuma, hogy fönnmaradjon, ami eddig volt. Mert minden mássérti valakinek az érdekét. Ahhoz másik madám kell. Amíg van bennem erő és megyünk előre, addig igen, és egyszer meg nagyon csöndben elmegyek. Nem érdemes másért.”

Még majd Nyárinak lesz igaza.

“Ami engemet illet…én borzadok attól a gondolattól, hogy mi lesz velem, ha e nemzet győzni fog? Ez a nép képes lesz lelkesedésből, hálából engemet koronájával megkínálni…erre nem vágytam soha. Ha győz e nemzet, én  visszavonulok; …énrám, a nép szószólójára többé semmi szükség ! Én, hogy népszerűségem útjában ne legyen az újjáalkotásnak, még csak polgára sem maradhatok ennek az országnak,…” ezt meg Kossuth mondja 1849 elején.

Csak reménykedni tudok, egyik csöndben el, a másik meg beteljesíti “amit elkezdett”! előző életében. A kérdés persze az: ki lesz a győző…!?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük