Gondagolgota

Nem oly rég, amikor még alig “dübörgött” az egészségügy, a vizelet leletben keresztekkel jelölték a páciens állapotát. Három kereszt az már nem volt semmi!

Nem tudom, tartalmazott-e támpontot az elmeállapotra vonatkozóan. A vizelet és a Kossuth tér összekapcsolása már-már tudatalatti az egyszerű halandóban, a Golgota már nem annyira, hogy a KuKluxKlan Baráti Körről ne is essék szó.

“..a Magyar Köztársaság bűnben és hazugságban született, ezért fel kell állítani a Golgotát és …”

ElGondalkodtam ezen. Először az jutott eszembe, hogy nem ez a mostani az első Magyar Köztársaság. Ha mégis ez utóbbiról lenne szó, hogyan jön ide Öszöd ? Dehát, nem történelemóra ez, hanem ez a demokrácia. Bármily nehéz is elfogadni, hogy ezentúl bárki eszelős kiállhat bárhová és önként vallomást tehet elmeállapotáról, az eredménytől függetlenül ezt soha nem használják fel ellene. Lehet, hogy a sétáló kutyát vagy a gazdit megbüntetik majd egyszer, ha a dög lepisili a keresztek lábát, pedig annál ez genetikai.

Azután az jutott eszembe, hogy születhetett volna a (legalább is a legutóbbi Magyar Köztársaság vérben is, ahogyan a köztársaságok általában szoktak. Akkor legalább vonható lenne némi párhuzam a keresztekkel. Ezt azonban megúsztuk, hála az Ellenzéki Kerekasztalnak, nem is volt olyan Szűrös zűrös.

És eszembe jutott az is, köztársaság-kereszt viszonylatban, hogy nem éppen a Kereszt szok elöljárni köztársaságok születésekor, sőt, leginkább megtesz minden tőle telhetőt, hogy ez a születés be ne következzék. És ez teljesen normális tevékenység részéről, mert ha az ország, a hatalom és a dicsőség az Úré, akkor a köztársaságnak coki.

“…a három kereszt múltunkat, jelenünket és jövőnket jelképezi”. Ez kérem szépen, vizeletnyelven szólva elég súlyos diagnózis. A Nemzet Orvosáért kiáltok ! Nyitná meg újra az OPNI-t. Országos Pihenő Nemzetmentő Idiótáknak – elnevezéssel, csak akad egy szponzor !?…

“A KOSSUTH TÉR ÉS AZ ORSZÁG HÁZA TÖRTÉNELMI MÉLTÓSÁGÚ HELY, A MAGYAR ANGYALI ÉS APOSTOLI SZENT KORONA ERŐTERÉBEN, ezért kérünk mindenkit, aki ellátogat ide és csatlakozik hozzánk, hogy IGAZ MAGYARKÉNT legyen jelen.”…

…és ne húgyozza össze.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük