H)itélet

Bűnözők is készülnek Karácsonyra – olvasom valamék eltekintélyes lapunk aktuális postjának címsorában, ismét meggyőződve, hogy mindegy mi jelenik meg, lényeg, hogy maradjon elég hely a hirdetésnek.

Másfelől persze teljesen helyén van a dolog. Mondjuk religionálisan. Mert ebben a nyálasan gügyögő általános szeretethullámban hogyan is lehetne manifesztálni másképp a jó és rossz örökös párharcát. Kell az ellentét. És ha túlárad a szeretet, veszélybe kerül a Kozmikus Egyensúly. Ezért kell bűnözőket is készíteni.

Az nem derül ki, hol készülnek a bűnözők. Ez is érthető normálisan, a bűnöző készítés nyilván nem etikus cselekedet, még akkor sem, ha a Kozmikus Egyensúly függ tőle. A nép egyszerű gyermekeit ezidőtájt legfeljebb a kozmikus zabálásra való készülődés foglalja le, semmint a kozmikum mibenléte és egyátalán. Így azután a bűnöző készítés jól kiszámított mutyi, arra bazírozva, hogy úgy se figyel oda senki.

Firtathatnánk még a hogyant is, de végül is mindegy, egyszer úgy is megtudjuk a “How it’s made” remek összeállításaiból, egy adásban a golflabdával és a szívószállal.

Nem kell aggódni. Mindig pontosan annyi bűnöző készül, amennyire az Egyensúly szempontjából szükség van. Eloszlásuk persze állandóan változik, egy részüket négyévenként újraválasztjuk, mások csak úgy elvállalkozgatnak magukban, vagy garázdailg csoportosan. Így, Karácsony táján pedig árad a kegyelem.

Mindennapi bűnözőnket add meg nekünk ma,…hogy megbocsáthassunk. Ez hitéletünk sarkalata.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük