Homo erectus

„Karácsony Ünnepünk, több tízezer éve!” címmel 2007. január 12.-én tanulmányt jelentettem meg a HunHír.Hu online közéleti napilapban.” (Akárki voltál, nem kellett volna(mondom én)..dehamár..)

“Magyar Karácsony, több százezer éve! (*

Ebben a fő hangsúlyt arra fektettem, hogy bebizonyítsam, miszerint a Karácsony Ünnepünk egy olyan, több tízezer éves ősi magyar népszokás, amely elnevezésében is hordozza legfőbb lényegét: ez nem más, mint a téli napforduló megünneplése, többek között, ősi, szentként tisztelt turul madarunk, a Kerecseny sólyom röptetésével, aminek elnevezése szintén e naphoz kötődik.

…a nyelvészet, a történelem, a népművészetek és népi hagyományok szakmai művelője nem vagyok, olvasottságom, tárgyi tudásom sem lépi túl az átlag emberek műveltségi szintjét. Gondolataimhoz a motivációt és a forrásanyagot Magyar Adorján: Az ősműveltség c. könyvéből, illetve Varga Csabának a 2001 óta megjelent műveiből merítettem.”

Száll a mese site-ról szájtra…s az ember csak a száját tátja…

 

(* Az eredeti hivatkozás időközben elveszett…ugyanez oldal elődjén volt olvasható (http://www.magyarhirek.hu/hirek/kultura/133/)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük