Hungarikum

Akár a Kodály módszer is lehet hungarikum, vagy éppen a “Puskás-öcsi életmű”, bár ez utóbbi ellen a jobblábasok tiltakoznak kissé. A feltétel ugyanis csak annyi, hogy “Hungarikum kizárólag mai, XXI.századi funkcióval és kiemelt jelentőséggel bíró érték lehet.”

Kezeljük pozitívan a dolgot – ez is kritérium – ezért ne firtassuk egy huszadik századi ballábas kapufa mai funkcióját. Egy kis csiribi – Birinyi bá, és máris helyén vannak a dolgok.

Ugyanis, most, hogy így leszármaztattuk az egyiptomi nyelvet, a rovásírásból, ideje, hogy piramisunk is legyen. “A kormány célja, hogy Magyar Értéktár-Hungarikum törvényt alkosson”, hogy szilárd alapjaira azután felépülhessen a Hungarikum Piramis. A piramis csúcsán a Teremtő Szimbolikus Központ szórná sugarait, és a sugarak megannyi pánspermiumként termékenyítenék a haza földjét, s belőlek kis hungarikum házak sarjadandanak. És látá Birinyi (már előre), hogy jó.

És beméne a nép a házakba, és vivé az ő hungarikumait. De kiűzetnek onnan a kufárok, akik nem mai funkcióval és kiemelt jelentőséggel bíró barmaikat, lőréiket és csiri-biri-csecse-becséiket helyezék a nemzet oltárára, akár virtuálisan is.

A piramis csúcsán kétségtelenül, mint Legfelsőbb Hungarikum, a magyar Parlament leszen. Minden más csak utána, Rogerius mester siralmas énekétől a Panyolia Szilvóriumig.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük