Közelkeletü

Kedves bloggertársam Távolnyugat irkám kapcsán javasolta, hogy talán Közelkeletről sem ártana írnom. Legközelebb meg is irom. Most. Ennél közelebb nem lehet. Mindent az olvasóért.

Hozzám legközelebb szűkebb lokálpátriám van. Tele lokálpátriótával és a szokásos mennyiségű lokáliditótával.  És mi lenne ma közkeletebb, mint a küszöbön álló választások. Blődséges anyag áll rendelkezésre.

Csak beleragadok halmazba, kihúzok egyet. A címe: Itten (mármint nálunk) minden a látszatról szól. Ezért szól erről a jobboldali polgár, a mesterség várományosa. A baloldali polgár (ha van ilyen képtelenség egyáltalán, merthogy a baloldali az nem polgár, a baloldali az libsi meg komcsi) meg a jobboldali polgárról. Aki még nem mester, de. A legjobb oldali polgár éppen kétoldali élősködőket számol. Egyet már számba is vett. A jelenlegi (libsikomcsi) Élősködőt ha sikerül felszámolnia a többi már smafu.

Szóval minden a látszatról szól, mondja Mégnemmester, „itt az ideje, hogy a mindennapok problémáival foglalkozzunk.” ÉN. Hogy miért ŐÉN, arról bővebben a Változás Első 100 Napja c. kiadványban olvashatunk, a Változás Első 100 Napját a Változás Első Embere Jegyzi. A jelek szerint tétre, helyre, befutóra. Plusz Joker. (Ez olyan keleties…

Ha a mezei kispolgár kitekint a panelből, egyenes rálátása van a látszatra. A látszat látszatát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy látszik, ha nem látszana, nemlátszat volna. Esetleg délibáb. A látszat lehet bármi, játszótér, köztér, gödör, bicikliút. Ezért kell szólni a látszatról. Itt van például a gördeszkapálya. Nem csak látszat, de hallszat is, amintha kereke kélne valamennyi rögnek, gyorsuló csapágyak szanaszét görögnek. Vagy a zajvédőfal, amiért évek óta küzd a lokálidióta. Most meg nyafog, hogy nem látszat át a túloldalra. Na, a bicikliút az egy valódi látszat. Néha közönséges járdának látszik, máskor csak két sárga vonalnak, biciklis viszont nem látszatik rajta.

Itt az idő a mindennapokra – mondod. Micsinátá eddig országgyűlési és önkormányzati képviselőként, két-három bizottságban, parlamenti jegyzőként? – kérdezhetném a látszat kedvéért, de úgyis tudom a választ. Többet kerestél havonta, mint a gyermekem évente. Hát ez az igazán mindennapi probléma. A kerestél. Mert nem kerested, hanem találtad. A gyermekem kereste a multinál, te meg a gyermekeim zsebében „találtad.”

Ó népem ! A mindennapok problémáit add meg nekünk ma. Holnap meg szavazz reánk. Vagy bárkire, az is mi vagyunk.  Elintézték nekünk. Ha nem indultak volna cédulázni, itt állnánk egyedüliként, szemét választási törvényünkkel. Legitimáltak minket és ahogyan kinyilvánítottuk, nekünk muszáj fenntartanunk a demokrácia látszatát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük