Oly korban élünk

“Oly korban élünk hát ismét”… írja Petán Péter a Helyi Téma 2007. március 28.-i számának (jobb)széljegyzetében. A jegyzetecske a Római szerződés évfordulójáról szól, és arról, hogy mit hozott Európának az Unió.

Egy “legutóbbinak” hivatkozott felmérés szerint “az unió öt legnagyobb országában a megkérdezettek 44 százaléka azt válaszolta, hogy hazája helyzete romlott, mióta beléptek az EU-ba? ((ez az érdekes kérdőjel vajon mit jelent??)) (Mindössze 25 százalék mondta, hogy javult.” (A gyengébbek kedvéért ez fideszül azt jelenti, hogy 44 meg a 31 százalék hallgatag – az a többség.)

Egy huszárvágással azután eljut nemzetünkig, ahol még ennél is rosszabb a helyzet, mert “mindenki tudomásul veszi, hogy Európa szemétlerakója lettünk” – s nagyjából eddig az unió… mert ezután már csak a gyilkos gumilövedék következik, valamint az ezt közzétevő lappéldányok szervezett kilopása a postaládákból. Így, logice. “Oly korban élünk hát ismét. “…az ország megvadult, s egy rémes végzeten  vigyorgott vértől és mocsoktól részegen…” – zárul ekképp a borzalom.

Ó, irgalom anyja ne hagyj el !!

Jelentem, eme sajtóterméket nekem kéretlenül és rendkívül szervezetten rendre belopják a postaládámba. Jelentem továbbá, hogy ez itt magyar szemét,

  meg ez is,

 ez meg pláne..,

és ezt magyar állampolgárok képzik lakóhelyem ötszáz méteres körzetében, olyiknak nem csak (bor)„virágát”, nevét is tudom.

Ezek a rémes végzeten megvadult derék emberek, hétköznap munkába mennek, hétvégén füvet nyírnak, piacra mennek, szidják az uniót, a vizitdíjat és a kormányt. S, ez nem egy faluvége, oda a Théma el se jut tán, ez a főváros, úton-útfélen.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük