Agent provocateur

Be(le)szóltam a nagyok dolgába.

“Egész eddigi életemben nagy ívben kerültem a politikát. A drága apai nagyanyám használt erre egy kifejezést, valami korpa is szerepelt benne, s valóban, már csak szülém bölcsessége miatt sem értem magam, mitől lett számomra fontos? De az lett, és mégis így van jól.

Azt hiszem, akkor csapódott ki nálam a biztosíték, amikor flegma hanghordozással hallottam, épp a videón beszélőtől: „el lehet innen menni!”. …Igen. Lehet, de az engem vezetni akaró politikus ne biztasson erre, mert tudom, mit jelent egy családban, amikor a megélhetésért valakinek el kell mennie…Nekem áruló és ellenség, aki arra biztat, „el lehet menni”…. A Hazám számomra egész pontosan és egyszerűen: Anyaföld. Nem ismerek embert, aki az Édesanyja emlegetésére ne kapná fel a fejét, sőt, a legszelídebb lánykában is ne keletkezne ádáz indulat, ha Édesanyját bántva érezné.”

Szóla imigyen a hazalány. Héttagú olvasótábora vastapssal jutalmazta.

Ha valaki nem találta volna ki, a videón beszélő nem más, mint Gyurcsány “Főnix” Ferenc.

A dolognak a Cselekvési Pogrom Program ad érdekes aktualitást. Úgy négyévenkét van egy ilyen. Ez a bizonyos “el lehet innen menni” szerencsétlen kitétel egy korábbi Cselekvési Program alkalmából hangzott el. Kifejezetten egy célközönségnek.

“Az Új egyensúly program keretében idén 350 milliárd forint, 2007-2008-ban pedig évenként további 1000-1000 milliárdot meghaladó megszorításra van szükség ahhoz, hogy Magyarország teljesíteni tudja az eurócsatlakozás feltételeit” – mondta Gyurcsány Ferenc az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén…A munkaadói szervezetek pedig a tervezett adóemelések egyensúlyjavító szándékát kérdőjelezték meg. “Lehet Szlovákiával példálózni. És el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e. Szlovák nyugdíjakkal. Persze, nem kell fizetni az osztalék után adót, nem kell! Nem kell fizetni annyi tb-t! Nem kell! De lényegében magyar árszínvonal mellett fele annyi a nyugdíj, mint nálunk. Ez a programja a munkáltatóknak?

Én is tudok keményen kérdezni! Ez? Hogyan fogjuk kifizetni a nyugdíjakat? Hogyan? El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen!” (HírTv 2006.06.)

Az én olvasatomban ez a kitétel a munkaadóknak szólt. Nemrég még kizsákmányoló kapitalisták voltak. Megértették és maradtak. Hová is mennének? Az Oriási Vezér még ennyi alternatívát sem kínált nemrég.

“Az érdekegyeztetésnél fontosabbnak tartja a nemzeti konzultációt – a többi között ezt fejtette ki a miniszterelnök a kormányzása óta először összehívott Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén. Orbán Viktor kijelentette: nem lett volna értelme a korábbi tanácskozásnak, mert olyan törvényeket hoztak, amire a választóktól felhatalmazást kaptak.” (NOL 2010. október) “Nem kér, de vesz, ragad.”

Szóltam ekként hazalánynak.

“Nekem Gy. F. azt, és annyit hazudozik amennyit akar. Amennyit nem szégyell, bár ezt a fogalmat többekkel együtt nem ismeri…… Erkölcsi hulla számomra, talpnyalóival egyetemben. ……. Itt viszont “vendég” vagy a blogomban, viselkedj aszerint. Ez nem fórum. Kerüld a kioktatást, örülj, hogy olvashatsz tőlem valamit…köszönöm a népszerűsítésemet smile, és hogy írásom – jóvoltodból – már a fórumról is olvasható. :)))))) Így rólad is tudható, milyen képzett provokátorként működsz itt…”tett helyemre hazalány.

Csak hogy tudjátok, kivel van dolgotok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük