Bipolária

Legújabb kutatások szerint “születésed hónapja elárulja rendben vagy e lelkileg.”

Eme – állítják – “kőkemény pszichológia” nem kisebb tudományos hírportál tolmácsolásában kerül elővezetésre mint a JOY…természetesen brit tudósok eredményeire hivatkozva. Arról van szó, hogy “a Queen Mary University munkatársai kimutatták, a januárban születetteknél a legnagyobb a skizofrénia és a bipoláris zavar veszélye. A tavaszi gyerekekre pedig a depresszió kockázata leselkedik.”

A kimutatás nem keverendő össze a felmutatással, bár mindkét esetben érdekes, ki mutat. Leginkább felekezetek és kormányok szeretnek fel és kimutatni, ha a népek már nem lelik a kimutat. Kiutat. Általában a kimutató járásával ellenkezően.

Ami kis családunkat illeti, el lehet képzelni, egy-egy összejövetel alkalmán micsoda virivári adódik, miután majd mindenki januári, aki meg nem az februári. Csak két szerencsétlen van akinek nincs senkije.

Állítólag a magyar lakosság mintegy 1%-a bipoláris. Ez persze rablómese, a Száradrég Intézet legalább 2harmad %-ot diagnosztizált a legutóbbi fárasztások választások eredményeiből meglevezetve. Hogy ezen belül hányan tartoznak az egyes fázisokba, – mánia, hipománia, és  kevert – elég nehezen mérhető. Főleg a kevert miatt. És még itt van a depresszió, mint car érzés. Az ember úgy érzi magát, mint a kevert kutya.

Ez lehet a magyarázat Béla aluszékonyságára is. Ilyenkor lekeverek neki két pofont és hazazavarom. Csak hogy motiváljam.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük