Gyökérkezelés

Gyökeres változások lesznek itten, hallom félfüllel a Híradót. Ebben egy percig sem kételkedhet a felelős állampolgár.

A változások nálunk mindig gyökeresek. Részint mert javarészt gyökerek váltják a gyökereket, mésrészt a nem gyökereket is gyökerekre váltják. A mi kutyánk györeke..hehe…Lehet, hogy ezért keresi megannyi honpolgár a gyökereit? Holott, mind megvan, belőle nőtt ki, “mint fatörzsből gyönge ága.” Azután már csak ágál a sok ágrólszakadtnak.

Azért van érdekesség. Ha beütöm a gugliba a “gyökeres változás”-t, menten kiderül, a gyökeres változás össznépi társasjáték. Újabb bizonyítékául annak, hogy ami nálunk változás, az egyben gyökeres is. Az érdekesség az, hogy ez merőben ellentétes a “magyar jellem”-mel.

„A magyar értékszerkezet és gondolkodásmód a nyugati kultúra magjától távol, az ortodox kultúrához közel helyezkedik el.” (Tóth István György) “Nem cselekvés, passzivitás, fölényes szemlélődés, jogba kapaszkodás, az „egy igazságban” való hit, szabadság és alkotás – ezek a magyar karakter kulcselemei Babits szerint.” (Csizmadia Ervin) Amolyan történelmi trendi.

Merthogy alkotni csak nyugalomban lehet. Mi pedigi alkotó nemzetnek tartjuk magunkat István óta, aki minket nemzetté alkotott. Miközben a többiek “tülekednek”. A “magyar karakter” semmitől sem iszonyodik jobban, mint a tülekedéstől. Állandóság, béke, paternalizmus, populizmus – ez a mi igazi dagonyánk.

Valamelyik gyökeres ág a LEP(* győzelmi mámorában azt vélekedte, hogy adócsökkentéssel fogja a versenyképességet helyreállítani, fokozni. Miről beszél ez? Versenyezni? Alkotás helyett?…Elmönt az öszöd atyámfia?

(* Legnagyobb Elámítási Párt)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük