Zikkatórium

Amint arról korábban szó esett, a történet arról a szent őrületről szól, amelyet Szörényi életmű címen degradál a honi bulvár. Amivel persze nincs különösebb baj, egyes törzsi kultúrákban ma is szent emberként tisztelik az őrülteket.

Botrányba fulladt a Társulat siófoki műsora.

Lassan kiművelem magam Sehova-sem-állt Máriából. Jómagam szomorúan vettem tudomásul, az Illés együttes végnapjait. A Fonográf már nem Illés volt. Igaz, én sem voltam régi én. Az István a királyt megnéztem egyszer, megvettem a nagylemezt is. Vagy fordítva. A lemezen volt egy rakás össze nem illő zene és dal. Ezek a látványban, a díszlettel együtt azután összeálltak valamivé, amit nevezhetünk rock-operának is. Nagyjából ennyi.

De nem. István a király a nemzeti minimum, a nemzeti lét alapja. Ha ezt elfogadjuk, akkor kezd felfoghatóvá válni az a misztérium, amely a ősmagyarságot minden megelőző hitével és istenével a kereszténységbe integrálja. Mert csak így lehet lovat áldozni Jézusnak. Az új vallás neve Társulat, főpapnője Szponzorralteljes Mária, aki egyben a Szörényi klán-közeli Zikkurat Színpadi Ügynökség vezetője.

A Zikkurat találó elnevezés. Mi más lehetne magyarabb. A lépcsőkről szól (vagy stációkról ?), amelyeken a szíriuszi fényhozók lépdeltek a sumér-babiloni kultuszhelyektől a csíksomlyói dombokig.

Aki picikét is érdeklődik, igen könnyen egyéb nyilvánvaló párhuzamokat is lelhet. A zikkurat név eredetileg a sumér előtti Flamme-y-Brule elnevezés fordításából származik és Izzik Ur-at jelent, vagyis a Napistent.(?) A települések közepén álló kiemelkedő építmény innen kaphatta nevét. Ezek az építmények a sorozatos újjáépítésekről ismeretesek, amikor is a következő építmény az előző rom alapjaira épült és lett mind magasabb. Erre szolgál bizonyítékul a Kőmíves Kelemen népballadánk is.

A leghíresebb zikkurat (ie. 2000) Marduk kultuszhelye, “az ég és föld alapjának temploma” (nemzeti minimum, lét és földalap), és az István a király megújuló turnéja Marduk isten újévi ünnepkori meghatározott útvonalon hordozásának leképzése lehet. (hehe)

Az István a király nem olyan mint “őseinknek véres kardja (fogason függ rozsda marja..”) Rosta Maria hordozza, fényezi.

One Response to Zikkatórium

  1. admin szerint:

    “A második idő az ókori egyiptomiak “első idő” elnevezésének továbbgondolása, ami kozmikus lelkületet adott számomra. Talán az alapítvány segítségével a távoli jövőben is emlékezni fognak rám…http://www.origo.hu/kultura/20181113-alapitvany-jott-letre-szorenyi-levente-eletmuvenek-gondozasara.html?utm_source=hirkereso

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük