Sárkány éve

Ami azt illeti, Orbán kálvinista. Legalább is 2002-ben még az volt. Ha hitét komolyan kell vennünk, nincs mit csodálkozni, hogyan önmegvalósít.

“A kálvinista egyház egyik legjobban ismert tanítása a predesztináció vagy eleve elrendeltetés. Eszerint a mindentudó Isten terveiben minden ember egyéni sorsa, üdvössége vagy elveszett volta eleve el van döntve, el van rendelve, „meg van írva” megmásíthatatlan végzet gyanánt.”(* Nem kell más, mint kellő önbizalommal elhitetni önmagunkkal a népvezéri predesztinálást.

Akadnak ilyenek a magyar történelemben. Elsősorban Kossuth. A magyar társadalom kivételesen alkalmas népvezérkedésre. Ezer év alatt sem volt képes megszabadulni nemesi örökségétől. ” A nemzeti tudatnak…nehéz elfogadni azt, hogy ne olyan ember vezesse, akire fell kell néznie, aki minden tekintetben elsőnek számít. Még a hatalomra került törpéket is óriásnak akarja látni.”(**

Mi ezzel a probléma? Az vezessen, aki alkalmas rá. Erre való a predesztinálás. Ki lenne egy predesztináltnál alkalmasabb? Azt mondtam rá egyszer: kaméleon. Camelotot akartam mondani, für alle glóriásan.

Allegorikusan – szól közbe Béla, pedig aszittem nincs is itthon…

Szóval, Predi ateista liberálisnak mutatta magát a mérsékelt középjobb élén, ” nagy jövő várt rá. Ő azonban nem a jövőt, hanem a jelent akarta hatalma alá gyűrni, ennek érdekében konzervatív, nacionalista és klerikális politikai vezérré alakította át korábbi önmagát.” (**

Pont ilyen a magyar múlt. Konzervatív, nacionalista, klerikális. Az archaikusan alkotmányos Antall és a modern erőszakos Predi háromszor veszítette el a jobboldalt. De négy a magyar igazság, a ráadással. Mert ez a konzervatív, nacionalista, klerikalista háromfejű sárkány akárhányszor vágják le a fejét, valahogy mindig újra virulens lesz.

2010. a Sárkány éve lesz. Gondoljátok meg proletárok !

Idézetek: (* Wikipédia (**Kopátsy S.

2 Responses to Sárkány éve

  1. admin szerint:

    “A miniszterelnök urat régóta ismerem, ez igaz (…) ezt kérdezze meg a miniszterelnök úrtól. Én nem vagyok arra méltó, hogy nyilatkozzak híres, általam tisztelt emberekről, hogy ők minek tekintenek engem. Szinte mindenben egyetértünk, és erkölcsileg megtisztelő számomra, hogy ilyen embert támogathatok – mondta Kiss-Rigó.(…)– Az én hálózatomnak, kapcsolati tőkémnek a tagjai Krisztus titokzatos testének a tagjai. És Isten országáé. Akik ezzel kapcsolatban vannak, azokkal én is szeretnék kapcsolatban lenni.”
    https://168ora.hu/itthon/a-fidesz-kedvenc-puspokenek-fogalma-sincs-rola-hogy-a-nemzeti-egyuttmukodes-rendszereben-el-158812

  2. Laya szerint:

    „Én vagyok a legkeresztényebb, tehát a legeurópaibb az európaiak között. Európa DNS-e vagyok, annak az őrzője.”

    https://hvg.hu/vilag/20190507_bhl_orban_le_point?s=hk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük