Pálmalevelek

“A Bangalore városában található pálmalevél kolostorban pálmalevelek tartalmazzák az ember múltját és jövőjét.

A leveleket több évszázada írják a szerzetesek. Azoknak az embereknek az életútját karcolták bele évezredekkel ezelőtt, akik napjainkban élnek, és majd ellátogatnak a kolostorokba saját levelükért.\” (BORSonline)

Ha az ember Indiában bangalor, feltétlenül látogasson el a Pálmalevél kolostorba. A dél-indiai város eredeti neve Bengaluru, a ? szerint egy benga guru alapította, több évszázada. A gurut, maga a nagy nyugati utazó Manki King(* bízta meg a kolostor felépítésével.

Az lesz a feladatod, mondta a gurunak, hogy pálmalevelekbe karcolod a borsolányi emberek életútját, különös tekintettel a hatodik félisteni év muglijaira, akik a jövendölés szerint majd ellátogatnak ezekért, mielőtt szavazni mennek.

A guru mély meghajlással ígérte meg, hogy teljesíti a feladatot. Ő maga emberöltőről emberöltőre reinkarmolódik és vele együtt  hordógurutók nemzedékei fogyasztják a karcos pálmalevnedveket. És karcolnak.

 

(* Egy pimasz, hősies, ötletes, varázshatalmú majom ennek a könyvnek a főszereplője. Hogy ki ő? Hát Szun Vu-kung, a majomkirály, a klasszikus kínai irodalom egyik legmulatságosabb és leghősiesebb figurája. Ő az, aki a Virág-gyümölcs Hegyen kőtojásból született, szeméből aranysugár lövellt ki, sárkányokat bírt le, tigrist béklyózott, kitörölte magát az alvilág könyvéből, volt az égi Jáde Császár istállómestere és a Csodabarackok Kertjének felvigyázója, ellopta az örök élet elixírjét a Felséges Véntől és visszaverte az égi seregeket, kikövetelte magának és viselte az Éggel Egyenlő Nagy Szent nevet, és senki sem tudta legyőzni – csak a bölcs Buddha…

***

 Szerző: Iparigáz » 2009.12.27. 16:05

Regisztrációkor (ami 11.000,- Ft-ba kerül) ki kellett tölteni egy adatlapot, meg kellett adni a születési dátumot, szülők keresztnevét, illetve, hogy élnek-e még, és a családi állapotot.

Ha nincs meg a pálmalevél, azt visszaadják a pénzt, ha viszont megtalálják, akkor még 11 ezret kell fizetni. 18 ezer ft költsége van a felolvasásának. Ez a tolmácsok díja. Tamil nyelvről fordítja egy tolmács hindura, hinduról angolra, majd angolról magyarra. 

A kiutazásra több alternatíva van. Az ember vagy megoldja saját maga a kiutazást Indiába, vagy a központ szervezetten is visz ki embereket. Kb 250. 000 ft ennek a költsége.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük