Vizesvilág

A kormányfő szerint már elkezdődött a háború a termőföldért és az ivóvízért. Kitért arra, hogy gyakran hallani, hogy a jövő háborúi a termőföldért, az ivóvízért folynak majd. Orbán szerint ez a háború már elkezdődött, de nem fegyverekkel vívják, hanem például leminősítésekkel.

 „Meg kell védenünk a termőföldet és az ivóvizet”, és ezért nem fogadunk be „génpiszkált” élelmiszereket – fogalmazott.

Amint előzőleg is vélekedtem, bölcs népnek bölcs vezető dumál dukál. Hálfidesz, nekünk van ilyen. Megígérte például, hogy 2010 júniusában “két héten belül érzékelhető lesz a változás” – és úgy lett. Minden valamire való vízfolyás kilépett a medréből.

-Főnök, nyugtalankodik Nyalóka, mint akinek petárda van a seggében, ígérnünk kell valamit az agráriumnak, még kedvök vesztik, legföllebb mindenik pályinkát fog kotyvasztani. Amit eddig meg akartunk etetni velök, nemigen akarják lenyelni.

-Ne izgulj, Nyalóka, meg kő darányi, mint a kóbászbavalót, akkor majd lenyelik. Néha kicsit hátba veregetjük őket. Majd én elmondom nekik.

Az úgy van lesz, hogy felállítjuk a Nemzeti Föld és Vízvédő armadát kétarmadát. Miután a jövő háborúiról van szó, nekünk is kell megvédekező stratégia. A föld védelme egyértelmű. Egyszerűbb is, legalább nem folyik, párolog.

Ami a vizet illeti, Nyalóka, tudnod kell, hogy kis hazánkra beleértve Kossuth kalapját is, 58 köbkilométer csapadék hull. Tudod, mennyi az? Nyalóka?..Azonkívül a befolyó vizek hoznak még 114 km3-t. Most az történik, hogy elpárolog 52 km3 és elfolyik 120 km3. Mennyi marad, Nyalóka? Úgy van, okos fiú vagy te, de majd inkább a Matolcsyra bízom, az többet is kihoz belőle. Namármost ezt a maradékot kell megvédeni, a többivel meg gazdálkodni.

Mindenki tudja, hogy 60-80% ban a legnagyobb vízfogyasztó a mezőgazdaság. Jó, nem mindenki, nekem is úgy mondták. Nagy mezőgazdaság, sok vízfogyasztás. Sok kis mezőgazdaság sok kis vízfogyasztás. A sok kicsi is sokra megy. És több eső kell, Nyalóka, több eső. Szólj a Rózsinak, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot Handerson professzorral és indítsanak államilag támogatott képzést a Nagy Lajos király Magánegyetemen. Vizyék meg dolgozzanak ki módszert, hogy ami Magyarországon párolog el, az Magyarországra is hulljék vissza.

-Nade Főnök, mi legyen a folyó vizekkel..?

-A történészek és a geológusok fogjanak össze. Be kell bizonyítani, hogy a Duna valójában a Föld szívéből ered, csak a geológiai viszonyok miatt tesz egy kis kerülőt. Ugyanez a helyzet a Tiszával is. Annak forrása Sárospatak, csak a hegyek miatt tesz kis kerülőt. Senki sem sajátíthatja ki ősi folyóinkat, meg fogjuk védeni azokat, bevonva a Duna Kör-ösöket is ahogyan Nagymarost is megvédtük.

-Na, eridj Nyalóka, dologra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük