A mi utcánk

Nem annyira óbeszép, de még csak tavaszelő van, amikor belombosul, már sokkal barátságosabb.

Választási év lévén várakozással tekintettünk…na nem igazán a jövőbe, mint inkább a fénysorompóra, a jövő – mint tudjuk – elkezdődött, legalább is a kőbánya-kispestről jövő, hamarost ideér.

Szoktunk mi ilyenkor valami “ajándékot” kapni a versengő pártoktól, mind az egytől amelyik éppen. Legutóbb egy járdát. De mostan semmi, csak egy lakossági fórum, ahol megvitathattunk volna némi minket is érintő forgalom szabályzást. Hogy kellően felkészülhessünk, a meghívót már előtte nap délután postaládázták, így nem lehetett nagy vita, másnap már szerelték is a táblákat.

Pedig egy kis kátyúzás jól jött volna, hogy mi is jól jöjjünk, ne cikk-cakkban.

Annál is inkább, mert mifelénk kátyú teszi az utcát, izé…a daraboktól (mármint a javítástól) van egyben az úttest, mert egy hajdani még pártállami felbuzulás bűvöletében (legyen Kispest pormentes) egyszer csak jöttek, sóderoltak, lajtosból bitumen-spricceltek, kicsit hengereltek, s lőn pormentes.

De azért nem vagyunk mi mostohagyerek. Most is gondodkodó pártállam van, és lám ! – mi is bekerültünk a táblaprogramba.

 

Mármost hajthatunk nyugodtan. Legalább tudjuk, ha tengelyt akasztunk holmi gödörrel, magunkra vessünk, ők szóltak !

Ellenzék figyelem ! Talán még időben szólok. Aki nékünk utcanév táblát garantál, netán megtoldja egy zsákutca táblával…?!

***

2016-09-18

Bedurvult a választási kampány. Vagy lehallgatnakolvasnak engem is…

Engedve a családon belüli erőszaknak, kimozdultunk a fővárosból. Ja. Hogy legyen valamivel több helye a békemenetnek. Ki tudja, hol áll meg…

Kiöltözött az alkalomra Miuccánk is, most kicsit bentebbről mutatom. Ja. Néhai Pitti barátom igazított útba eként..-hát ott kint, egy kicsit bentebb – így talán nem sérülnek a járdán őstermelő szomszéd szemétiségi jogai, fotózásilag.

Alig fordulunk be, behemót harcijárműnek látszó tárgy állja el a másfél sávból az egyet. Mi a franc ez, kérdi a Béla, megin’ eltévesztették az oroszok Szuez-t mint ötvenhatban?.. de nem, ezek narancssárgák, mint fülkeforradalom.

Csak nem..?? De, igen. Egy komplett kátyúelhárító diviziót vetett be a….És ezek nem lacafacáztak, térültem-fordultam és..

Két, csak két kátyú van messze a vidéken, ameddig szem ellát, puszta földön…az utca középen…

Boldog vagyunk. Lehetne rosszabb is. Uccanév tábla már efogyhatott, de kaptunk helyette még egy táblát – mer az előzőt valami renegát a bal oldalra szerelte…-nehogy má’ etévedjünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük