Kocsedó

Most, hogy a Legfőbb Védelmező mégsem látszik annyira ragaszkodni korábbi tervéhez, na meg két hét alatt rend is lett és okafogyottá vált a dolog, ismét kíhívta magát valami derekasra. Visszaállítaná a sorkatonaságot.

Nem győzök hálát adni a zord időnek, hogy engem már kivont a cselekmény hatása alól. Ki a fene szeretne újra napi barátságot kötni a felmosórongy másik oldalán ordítozó tisztes szociopatákkal, mégha most a paták surranóba vannak is rejtve. Ugyanis, a hon védelme a körlet tisztaságával kezdődik,… bár sikereinket tekintve úgy tűnik, ott is végződik. Persze, ma már nem a hatvanas éveket éljük.

Korszerű haderőhöz korszerű protokoll illik, a körlet és felmosórongy kontexusa átértelmeződik,a kocsedók eszköztára mondhatni, nőiesen finomodik.

Amint arról a Nemzeti Haderő(!) központi lapja beszámol, néhány protokoll már el is készült, bár még némi személyi feltételek híján nincs hadrendbe állítva.

„Egyszerű felmosással nem lesznek tiszták a padlólapok közötti fugák. Ötleteinkkel azonban igen. Népszerű és hatásos módszer a padló réseibe telepedett kosz eltávolítására például a fogkefével való ecetes átdörzsölés.”

Namost ez kaszárnyafolyók kilométereinek viszonylatában felér egy San Diego-i tengerészgyalogos kiképzőbázis reggeli tornájával, de nem kell itt megállnunk, ha 2030-ban Európa vezető hadereje kívánunk lenni.

„Ha az ecet erejét kevésnek érzed,..,akkor vesd be a szódabikarbónát. Hintsd át vele vastagon a fugákat, majd egy félbevágott citrommal súrold végig, ezután pedig egy tiszta, durva szivaccsal vagy fogkefével fuss át rajtuk ismét.”

Na, ez már nem semmi. Egy ilyen tréning rendszeresítésével nemcsak fizikálisan, de morálisan is oly szilárd honerőt kapunk, mely nem csak védeni, de akár megelőző csapást is képes mérni az ellenre, s mindezt enyhe citromillattal körüllengve.

És még nincs vége.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük