Kezdőlap

Valahol abbahagytam, régi magam odahagytam. A varázsló eltörte pálcáját…ráültem kettétörött..hehe. Van ilyen.  “Szeretettel és humorral kell élni az életet. A szeretet a megértéshez, a humor pedig az elviseléshez kell.”

A valahol abbahagytam utalás több dolgot is jelenthet. Egyrészt egy korábbi weboldal és a tintaPacák blog feladását, másrészt azt az életérzést, hogy vannak más, fontosabb dolgok is földön és egen, mintsem azt bölcs elmetek…

A tintapacák a rorsach tesztre utal, elmebéli állapotra. Pszichiáterem szerint az enyémre. Jókat röhögünk ezen a Bélával. Béla amolyan alterego. Nevem kezdőbetüiből teremtüvém és látám, hogy jó. Ha leteremtem.

“Teljes egészében azért írok, hogy rájöjjek, mit gondolok, mire figyeljek, mit látok és az mit jelent.”

Sok tekintetben az írás az én kimondásának alapja. Hatást gyakorolni más emberekre azzal, hogy kimondom, hallgass rám, tekints erre úgy, ahogyan én, gondolkodj úgy, ahogyan én. Egy agresszív, sőt, rosszakaratúan ellenséges fellépési mód. (Joan Didion)

Kosáry Domokos írja, mondja valahol…

“Inkább az izgat, ami előttem áll, a soron lévő feladat és teendő. Az ember mindig alternatív helyzetben dönt, és nincs módja megbizonyosodni arról, hogy ha másképp választott volna, akkor mi lenne. Egyetlen lényeges kérdésben sem látom úgy, hogy másként kellett volna cselekednem. Az ember legyen hű választásaihoz, akkor hű lesz önmagához is, mert éppen ezek a sorsfordító választások fejezik ki őt magát a legjobban. Én úgy érzem, hogy ugyanaz maradtam.”

Hát, valahogy így gondolnám magam is…

katt a képre..

Ami az írást illeti, talán az a legjobb, ha Umberto Eco erre vonatkozó intelmét tartom szem előtt. Így hangzik:

“Ne hódolj az archaizmusoknak, hapax legomenon-nak és más szokatlan lexémáknak melyek, bármennyire úgy érzed is, hogy grammatológiai différence nyilatkozik meg bennük, és dekonstrukcióra csábítanak, mindenképp – kivált, ha netán még fenn is akadnának az aggályos szövegközelítés rostáján – meghaladják a szöveg címzettjének kognitív kompetenciáit.

Szóval, ezentúl semmi fecsegés, de kevesebbet sem fogok mondani, annál mint amennyi, mert a mondat akkor kerek, ha.”

Powered by WordPress and Bootstrap4