Archive for the ‘Judit’ Category

A példadásról

 Volt és van is egy irodalmi portál, amelynek Allegória a neve. Erre a portálra csupa olyan embereket vártunk, akik sehol máshol nincsenek, s, akiket felkarolhatunk, elindíthatunk, tanácsokat adhatunk Nekik, s esetleges sajtómegjelenéseket is biztosíthatunk vagy élő irodalmi közösségekbe terelhetjük őket.

A lehetetlent megpróbálni

 Szóval, az úgy volt, hogy tegnap elindultunk kertművelni…Jó idő vala, meg a kedvünk is: “Sej, haj, szép az élet…”

Legyen egy vers is

Húsvéti Ecce Homo· Valahogy megéreztem, hogy ez a néhány óra· ismét nem lesz majd sima,· bezakatol a vonat, s kiáramlik· a bűzös emberek hada,· kik rohannak majd tovább,· kergetve mindent, mi délibáb,·

Más értékek

Információs kor, rivalizálás… Nincs beleszólásunk a saját életünkbe sem… Végletek kellenek, konfliktusok és bonyodalmak… Elfeledjük a szépséget. A modellek a labilitás és a szélsőség mentén haladnak. A világ dualista: vagy megmaradunk vagy megsemmisülünk. Néha a körülményeink igyekeznek bennünket megfosztani a saját egyéniségünktől is. Egzisztenciális küzdelmek és morálok: feladjuk vagy továbbéljük azt, amiben nem érezzük jól […]

A lelkiismeretről..

..és társadalmi problémákról. Eddig nem voltak ismeretlen fogalmak előttem a kultúrharc, a presztízsharc és a hatalmi harc fogalmak, hiszen nap, mint nap tapasztalom ezeket akár a médiában, akár a politikai életben, de még a mindennapokban is.

Felvilági Tantaloszok

Felvilági Tantaloszok a harmadik évezredben. Néha szinte szívemig zsong Weöres néhány  sora. Az Öregek című vers néhány akkordja Kodály Zoltán mesternek ajánlva, itt duruzsol a ülemben, ahányszor csak az utcára megyek, ahányszor csak szétnézekzek, ahányszor csak a rádiót hallgatom, s valahányszor a képernyőre pislákolok a televízióban.

Powered by WordPress and Bootstrap4