Category Archives: 2007 éviek

Poli tológia

Csövet az ekékből !?  Kormánynegyed helyett csőgyárat akarnak.  A felvetés első részével már korábban is problémám volt. Ha már kell, én mindenképpen kormányzati egészet építenék.

Macskanyelv

Az Earl Mindell féle “Vitamin biblia” könyvről már tettem említést másutt. Valahogy előkerült megint, más bajok után való keresgélés alkalmából, és a derék Earl a macskákról sem feledkezett meg bibliájában.

Vélemény

Egymilló évvel ezelőtt…Végtelen sor kígyózott a végtelenben. A végtelenül türelmes Teremtő fogadta vissza teremtményeit, akik -igen számosan lévén- végtelen hosszú ideig álltak sorba, hogy elébe járulhassanak.

Nők

“Húsz év múlva átveszik a nők a hatalmat a Földön.”

 

Volt már ilyen. Érdekes, hogy eddig a nők nem igazán érdeklődtek a világmindenség titkai, természeti törvények és egyéb műszaki dolgok iránt. A matriarchalis berendezkedések úgy múltak el kvázi hirtelen, ahogy a dinoszauruszok eltüntek. Ennek pedig valójában egyetlen oka lehetett, mégpedig az, hogy a nőknek, még uralmuk fénykorában sikerült az, ami a férfiaknak a mai napig nem. Azaz…

Buliból király

..”nem a versenyképesség növelésével, mert olyan a természet rendje szerint nincs”…mondá a “zászlós” a pénzügyi stabilitás megteremtéséről szólva.

Gondagolgota

Nem oly rég, amikor még alig “dübörgött” az egészségügy, a vizelet leletben keresztekkel jelölték a páciens állapotát. Három kereszt az már nem volt semmi!

Kenyérsütés Lovasberényben

Az úgy volt mesélte a kormányzati főszakács, hogy levest kellett főzni. A leveshez pedig kis kenyérkéket sütöttek.

Delphfőhet a fejünk

Josda majja nem jagyog..

Amikor a főszóvisző fölFideszte a Jósdát, rögtön rohant ájulkodni. És a hírre egyből rávetette magát az internátus médiája, mert nem lenne tele különben az oldal eszemenéssel.

Szedd a markot

“……édes párom, közben “én” a (fennálló) rendet..szeretném jobbítani. Én pedig reménykedem, hogy van másféle értelmiség is Magyarországon.

A közösségről, illetve annak hiányáról beszélgetnek. Nem mondok neveket, csupa rendes jószándékú. Azt mondják, hogy a közösségi házak megszűnésével az embereknek nincs hol beszélgetniök egymással. Pedig a beszélgetés fontos.

Az egyik azt mondja, jól ismeri a vidéki életet. Ugyan nem élt, nem dolgozott, viszont sokat jár vidéken. S, az emberek nem beszélgetnek egymással. Pedig beszélgetni kell, mit lehetne tenni..?

..Szilvalekvárt főzni…mondja némí tűnődés után az egyik vendég…majd hozzáteszi, látott ő már boldog marokszedőket is…!? Ja. Pártállami szeminár filmeken.

Pesten rengeteg kávéház volt – mereng a másik felhős homlokú vendég – az EMBEREK órákat üldögéltek és beszélgettek, csak azután mentek dolgozni.

Ez az “embere\” nekem állandóan rossz szájízt okoz. Egyszerűen aggódom. Félek, hogy nem rólam van szó. Lehet, hogy rossz helyekre jártam dolgozni ?

Se kávéház, és hol van még az idei szilvatermés. És akarnak-e egyátalán a “szatmáriak “ lekvárt keverni hosszú órákig forró üstökben, amikor folyékony szilvától is tudnak jobbítani. Vagy csak úgy.

Oly korban élünk

“Oly korban élünk hát ismét”… írja Petán Péter a Helyi Téma 2007. március 28.-i számának (jobb)széljegyzetében. A jegyzetecske a Római szerződés évfordulójáról szól, és arról, hogy mit hozott Európának az Unió.