Archive for the ‘Vendég’ Category

Találkoztunk Jézuskával

 Találkoztunk a Jézuskával… mondhatnám: be-beeee, de akkor túl óvodásnak tűnnék. A Jézuska 120 kiló volt, 170 centi, kékszemű és pisze orrú.

Hittanóra

 Már harmadszor jártam az általános iskola második osztályát, mikor édesanyám, vallásos katolikus lévén, beíratott hittanórára, melyet a falu papja, az iskola első osztályosainak fenntartott emeleti teremében, tartott meg.

Kikelet extrákkal

 Úgy vagyok az őszi elmúlással, hogy jó volna, jó volna még egy picike a langyos, sárga-piros-pink-bordó napokból, de mikor már lehull a sok szép színes levél, megjönnek a téli tennivalók, és nem érek rá azon szomorkodni, hogy elmúlt a nyár, az ősz, és jön a zord tél, mert először is hol vannak már azok a […]

Az idők végeztéig

2014. december 8. Egy kis játékos korrajz. Gustave Dore illusztrációjával az Isteni színjátékhoz. 1947 kisasszony havában ordítottam bele ebbe a nagyvilágba, szűkebben, az alföldi rónaságba, és a születésem évével útjára indult az ország három éves terve, a munkásharc, a háború utáni újjáépítés szovjet módra, a magyar gazdaság megteremtése. Két és fél év alatt befejezték, hát […]

Papírsárkány

 “A papírsárkányok a széllel szemben szállnak a legmagasabbra – nem vele.” (Sir Winston Leonard Spencer Churchill

A példadásról

 Volt és van is egy irodalmi portál, amelynek Allegória a neve. Erre a portálra csupa olyan embereket vártunk, akik sehol máshol nincsenek, s, akiket felkarolhatunk, elindíthatunk, tanácsokat adhatunk Nekik, s esetleges sajtómegjelenéseket is biztosíthatunk vagy élő irodalmi közösségekbe terelhetjük őket.

Powered by WordPress and Bootstrap4