Archive for the ‘Vendég’ Category

Egyedül

Rég volt… nagyon rég… de velem történt ez is. Most visszaolvasva, nekem magamnak is olyan idegen az az érzés, amit akkor átéltem. Azóta sok tekintetben változtak a körülmények, de a legfontosabb, a családom szeretete változatlanul megmaradt.

A cipő

Süvöltő széllel ölelkező, táncoló hópelyhekkel támadott a tél akkor éjjel. Reggelre úgy lehűlt a levegő a szobában, hogy nem mertünk kibújni a meleg dunyha alól, így magunkhoz szedve a ruháinkat átmelegítettük, s már felöltözve keltünk ki az ágyból. A konyhába lépve sütött a hideg, a vödörben a víz szilánkosra fagyva állt.

Találkoztunk Jézuskával

 Találkoztunk a Jézuskával… mondhatnám: be-beeee, de akkor túl óvodásnak tűnnék. A Jézuska 120 kiló volt, 170 centi, kékszemű és pisze orrú.

Hittanóra

Már harmadszor jártam az általános iskola második osztályát, mikor édesanyám, vallásos katolikus lévén, beíratott hittanórára, melyet a falu papja, az iskola első osztályosainak fenntartott emeleti teremében, tartott meg.

Kikelet extrákkal

 Úgy vagyok az őszi elmúlással, hogy jó volna, jó volna még egy picike a langyos, sárga-piros-pink-bordó napokból, de mikor már lehull a sok szép színes levél, megjönnek a téli tennivalók, és nem érek rá azon szomorkodni, hogy elmúlt a nyár, az ősz, és jön a zord tél, mert először is hol vannak már azok a […]

Az idők végeztéig

2014. december 8. Egy kis játékos korrajz. Gustave Dore illusztrációjával az Isteni színjátékhoz. 1947 kisasszony havában ordítottam bele ebbe a nagyvilágba, szűkebben, az alföldi rónaságba, és a születésem évével útjára indult az ország három éves terve, a munkásharc, a háború utáni újjáépítés szovjet módra, a magyar gazdaság megteremtése. Két és fél év alatt befejezték, hát […]

Papírsárkány

“A papírsárkányok a széllel szemben szállnak a legmagasabbra – nem vele.” (Sir Winston Leonard Spencer Churchill

A példadásról

 Volt és van is egy irodalmi portál, amelynek Allegória a neve. Erre a portálra csupa olyan embereket vártunk, akik sehol máshol nincsenek, s, akiket felkarolhatunk, elindíthatunk, tanácsokat adhatunk Nekik, s esetleges sajtómegjelenéseket is biztosíthatunk vagy élő irodalmi közösségekbe terelhetjük őket.

Powered by WordPress and Bootstrap4