Category Archives: 2012 éviek

Kisded

Mármint játékaim. Ilyenkor főleg, karácsony-tájt. Túl a szeretet cunamin, ünnepi készülődésen, vacsorán.

Költekezvény

Szinte látom magam előtt ahogy Matolcsy fel s alá járkált a parlamentben, azon töprengve, mit kellene lenyúlni a magyaroktól még, hogy a jövő évi büdzsé is ki legyen igazítva különleges forrásokkal.

Kétéltem

Megint témámnál vagyok. De muszáj nekem ezzel tisztában lennem, néhány nap van már csak hátra és megint világvége.

Somogyhenceg

Aza helyzet, hogy minnég megdobogtati a szívem egy-egy újabb, magyarságunkat helyére tévő kutatási fellelmény. Hátha bedőti a zegykulcsos adót.

Félrebeszéd

Az előforduló helyesírási hibák szándékosak, (kivéve az esetlegesen előforduló ordító hibákat) – így a tartalommal kapcsolatos mindenféle, a valósághoz társító áthallás csak az olvasó szokottnál fejlettebb (esetenként mocskos..) fantáziájának szüleményei.

Szelet a kultúra

Menjünk, Béla, vásárolnunk kell. Rozi a lelkemre bogozta, kenyeret csak az újságos melletti kisboltból.

A tejesség kedvéért

Régest mondjuk mink (a Bélával), hogy vannak igazi kitörési pontjai a magyar szürkeállománynak.

Pisa projekt

Két alkoholista találkozik. Azt mondja az egyik a havernak: de szarul nézel ki…iszol te eleget?

Pálforduló közeledtével

Egyes elemző úgy véli,” idén már semmiképpen sem születik megállapodás, (az IMF-el -szerk.) és jövőre is csak abban az esetben tartja ezt elképzelhetőnek, ha a kormány a nemzetközi hangulat romlása és a fokozódó piaci nyomás miatt rákényszerülne erre.”

Írja a vg.hu. Vagy jövőre sem. Bizonyos kiszivárogtatások szerint ugyanis az IMF feltehetően továbbra is tartja magát a 2006-ban, az akkori legnagyobb magyar ellenzéki párt képviselőjével folytatott megbeszéléseken (?) tett ígéretéhez.

“A kommunizmus a saját országaiban évtizedekre intézményesítette a korrupciót, az erkölcsi relativizmust, a szegénységet, a kiszolgáltatottságot, a hamis adatokat szolgáltató kormányokat, a felelősséget nem ismerő politikusokat és a politikai hazugságokat. Az Unió bővítésével ezek közös örökséggé váltak. …Ezért kell az Európai Uniónak világossá tennie, hogy nem nyújt segédkezet semmilyen megfontolásból sem a hazug és csaló, a kommunizmus erkölcsi örökségét máig fel nem adó kormányzatoknak.” (O.V.2006.10.24.)

Hehe. Csak vicceltem. 

Nemzetállam

Nem hiszem, hogy kongatnunk kellene a vészharangot a nemzetállamok sorsának megpecsételődése miatt. Legalább is kései harangszó lenne, a nemzetállamiság nem ma került “végveszélybe”, már ha egyátalán a tradicionális értelemben gondolunk reá.