Category Archives: 2010 éviek

LisztFerihegy

“Az ötlet genezise szinte népmesei: mikor néhány éve találkoztam azzal, hogy a varsói repülőtér Fryderyk Chopin nevét viseli, több embernek elmondtam, és rákérdeztem, hogy nálunk miért ne vehetné fel Liszt Ferenc nevét a repülőtér.

Terminál

“Nem kérnek a sárgából a Terminál környékén lakók.” Eme főcímmel sokkol a kerülethelyi téma. Azért helyi, mert ezek se ismerik az ü betüt, meg a betürendet se. (gy.k.*- ez virágnyelven van..)

Luca

Béla azt mondja, illene kapcsolódnunk az áhítathoz. Vagy bele. Közeleg a keresztyén ünnep, amilyen lassan megy ez nekünk, tán Luca széke is hamarabb elkékül.

Kocsedó

Most, hogy a Legfőbb Védelmező mégsem látszik annyira ragaszkodni korábbi tervéhez, na meg két hét alatt rend is lett és okafogyottá vált a dolog, ismét kíhívta magát valami derekasra. Visszaállítaná a sorkatonaságot.

Álmok

Ritkán álmodom. Lehet, hogy ez valami agyi alulműködés nálam, legalábbis Béla szerint. Szerintem pedig aludműködés. Nem azért aludunk, hogy álmodjunk, hanem hogy szervezetünk rendezze sorait, anélkül hogy közben ingerelnénk.

Hi(n)t(a)tan

Ismét előhúzta a minap a vezessük be a kötelező hitoktatást lapot Andrássfalvy Bertalan. Pedig ezért egyszer már felállították a kártyaasztaltól.

A költő figyelmeztet

1930-ban Thomas Mannt felkérik egy előadásra. ” A költő azzal kezdi, hogy őt meghívták ide felolvasást tartani, egy részletet olvasni fel új regényéből-de így szemtől szembe kortársaival nem érzi alkalmasnak a pillanatot arra, hogy szépen énekeljen…

Országközép

“A romániai földutak állapota alapján mondhatnánk azt is, hogy a világvégén épült fel a Futureal új plázája, de bizonyára van más útvonal is, mint amit a mi sofőrünk (és a GPS) választott. Mindenesetre Apa község nevét egy életre megjegyeztük, hiszen kétszer is áthajtottunk a falucskán. Mindezt azért, hogy csütörtökön időben elérjük a 30 ezer négyzetméteres nagybányai pláza megnyitóját.”

Névváltozás

Levelet kaptam. Nem sűrün esik meg, amióta az e-mail feltalálódott. De hamarost kiderült, ez a levél sem különbözik a többi, havonkénti rendszerességgel érkező levelektől.

Agent provocateur

Be(le)szóltam a nagyok dolgába.

“Egész eddigi életemben nagy ívben kerültem a politikát. A drága apai nagyanyám használt erre egy kifejezést, valami korpa is szerepelt benne, s valóban, már csak szülém bölcsessége miatt sem értem magam, mitől lett számomra fontos? De az lett, és mégis így van jól.